• Lucy

Gevulde zoete aardappel met Tempeh


De zoete aardappel heeft de afgelopen jaren een enorme opkomt gemaakt en ik snap dat helemaal! De structuur, smaak en gezondheidsvoordelen hebben ervoor gezorgd dat de zoete aardappel tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de Nederlandse keuken.


Wil je direct naar het recept? Klik dan hier.


Het recept, tips voor de vulling en de gezondheidsvoordelen van zoete aardappel

Dit recept voor gevulde zoete aardappel is misschien net even anders dan je gewend bent, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Een groot voordeel van dit recept: de oven doet het meeste werk dus wees gerust je hoeft niet heel veel inspanning te leveren of kook skills te hebben!


De gezondheidsvoordelen van zoete aardappel

Dat de zoete aardappel onwijs veelzijdig bewijst mijn smoothiebowl recept van vorige week maar al te goed. In dit blog deelde ik een verassende smoothiebowl met zoete aardappel en gaf ik vijf gezondheidsvoordelen van deze oranje kanjer. Je vind de gezondheidsvoordelen van de zoete aardappel hier.


De vulling

Met de vulling van dit gerecht kan je alle kanten op. Denk er bijvoorbeeld eens aan op de boerenkool te vervangen door spinazie, wat zongedroogde tomaten toe te voegen of vervang de kikkererwten door linzen of kidneybonen. Heb je kinderen die mee eten? Maak dan een vulling met cherrytomaten en Hüttenkäse en voeg eventueel andere fijngesneden groenten toe die de kinderen lusten. Zo kan je alsnog met het hele gezin genieten van de gevulde zoete aardappel!


Lunchtip

In dit recept gebruik je 150 gram tempeh. De meeste tempeh die je koopt in de supermarkt zijn 250 gram. Een handige plantip is om het volledige blok tempeh te gebruiken en te bereiden en de volgende dag een deel te eten als lunch door een salade of op een geroosterde boterham met avocado. Gezond, smaakvol en boordevol voedingsstoffen!


Het recept: gevulde zoete aardappel met tempeh0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven