Romige smoothiebowl met zoete aardappel

Zoete aardappel in je smoothiebowl? Oh yes! Ook mij heeft dit enorm verrast, maar sinds ik de ingeving had om een restje gekookte zoete aardappel door mijn smoothiebowl te doen kook ik altijd extra! Ik raad dit recept niet alleen aan omdat je smoothie er onwijs romig door wordt, maar ook omdat de zoete aardappel boordevol gezondheidsvoordelen zit!

In dit blog geef ik je vijf redenen waarom zoete aardappel een wekelijks terugkomende groenten zou moeten zijn in ieder dieet. Ben je al overtuigd om zoete aardappel toe te voegen aan je smoothiebowl? Klik dan hier voor het recept.

Vijf gezondheidsvoordelen van zoete aardappel

1. Spijsvertering
Zoete aardappels zijn een goede bron van vezels. Ze bevatten meer vezels dan de gewone aardappel. Het eten van voldoende vezels is belangrijk voor een goede spijsvertering en de gezondheid van je darmen.

2. Gezonde huid, haar en nagels
Vitamine A is van belang voor een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Zoete aardappel zit er vol mee!

3. Positief effect op je bloedsuikerspiegel
Zoete aardappels hebben een lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Dit betekent dat de suikers langzamer in het bloed terechtkomen. Ook de vezels zorgen voor een geleidelijke opname van suikers. De zoete aardappel houdt hierdoor je bloedsuikerspiegel constant en daarmee ook je energieniveau.

4. Koolhydraatarm
Zoete aardappels bevatten iets minder koolhydraten dan de normale aardappel. Daarnaast worden ze, mede door het bovenstaande punt, de lage glycemische index, langzamer door het bloed (in de vorm van glucose) opgenomen.

5. Geen nachtschade
De zoete aardappel maakt geen onderdeel uit van de nachtschadeplanten, in tegenstelling tot de gewone aardappel. Nachtschadeplanten worden in verband gebracht met chronische pijn en ontsteking. Deze zijn dus niet bevorderlijk voor mensen met reumatische aandoeningen. De zoete aardappel is daarom een mooi alternatief voor mensen die hier last van hebben.

Het recept: Romige smoothiebowl met zoete aardappel

ROMIGE SMOOTHIEBOWL MET ZOETE AARDAPPEL

Een onwijs romige smoothiebowl boordevol gezondheidsvoordelen. Je maakt hem met maar drie basis ingrediënten, easy does it!
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Porties 1 persoon

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1/2 banaan
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 el eiwitpoeder optioneel

Topping

  • Blauwe bessen
  • Kokosrasp
  • Granola

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel in ca. 7 minuten zacht. Handig is om dit de avond van te voren al te doen zodat de zoete aardappel goed afgekoeld is.Blend alles in je blender tot een gladde massa. Garneer met je favoriete toppings. Bijvoorbeeld: granola, blauwe bessen en kokosrasp.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 comments

Recente berichten

2 thoughts on “Romige smoothiebowl met zoete aardappel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept