• Lucy

Ayurvedisch Kapha recept

Bijgewerkt op: nov 4

Dit recept is geweldig om Kapha in jou te balanceren. Ben je nog niet zo heel bekend met Ayurveda en wat de Ayurvedische voedingsleer voor jou kan betekenen? Lees dan eerst even dit blog.


De krachten van Kapha

Kapha bestaat uit het element water en aarde. Als de Kapha bij jou overheersend is en in balans dan ben je waarschijnlijk vriendelijk, kalm en bedachtzaam. Neem je geen overhaaste beslissingen en ga je spaarzaam om met je geld. Ben je rustig en romantisch aangelegd. Je hebt een goede spierkracht en uithoudingsvermogen, hebt niet veel echte honger, maar eet je wel heel graag.


Ben je uit balans? Dan heb je moeite om in beweging te komen, stel je dingen uit en ben je conflict vermijdend. Ook kun je last hebben van overgewicht, een trage vertering en maagklachten.


Om Kapha in balans te brengen met voeding is het belangrijk om minder te eten en te kiezen voor droog en weinig vetten en oliën. Verder weinig zuivel en matig zetmeel. Kies het liefst voor scherpe, bittere en wrange smaken.


Wil je meer weten over de krachten en van Kapha en hoe je haar weer in balans kunt brengen? Lees dan zeker even dit blog.


Het recept voor meer balans in jou Kapha energie: Pesseratu

Deze pannenkoekjes kun je maken met verschillende groenten waardoor je oneindig kunt variëren. Leuk om te weten is dat dit ook een ideaal Detox recept is. Iets wat zeker voor Kapha types goed is om regelmatig te doen om gebalanceerd en energiek te blijven in zowel lichaam als geest.


Ben je benieuwd naar andere Ayurvedische recepten? Bekijk dan hier eens een recept om Pitta te balanceren of ga aan de slag met een heerlijke Vata curry.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven