• Lucy

Winterse salade met home made pistache pesto

Bijgewerkt op: okt 20

Winterse groenten uit de oven in combinatie met zoete dadels, frisse granaatappelpitjes en een home made pesto op basis van rucola & pistachenoten. Klinkt goed vind je niet? Ik heb net het restje van de salade op als lunch en wat een verwennerij.. De combinatie van dadel met granaatappel vind ik echt heaven!


Benieuwd hoe ik heb hem gemaakt? Ik neem je per stap mee en natuurlijk vind je ook het volledige recept terug in dit blog.


Groenten roosteren

Zelf ben ik dol op geroosterde groenten en maak ik in het weekend regelmatig een flinke portie zodat ik er een paar dagen van kan smullen. De volgende dag lunch ik ermee en vul ik hem vaak nog aan met linzen of kikkererwten of ik gebruik de groente voor een snelle avondmaaltijd. Ik verwerk ze dan in een curry of beleg er een wrap mee. Die wrap besmeer ik dan maar al te graag met zelfgemaakte pesto, hummus of zoete aardappelspread. Wat mij betreft een topper!


Voor dit gerecht koos ik voor spruitjes, wortel en zoete aardappel, maar dan kun je gerust mee variëren. Denk bijvoorbeeld ook aan pompoen, pastinaak, biet of courgette.


Zonder kruiden Met kruidenmix en olijfolie


De kruidenmix

Niets is zo lekker als goede kruiden om je groenten mee op smaak te brengen! De kruiden die ik in dit recept gebruik vind je heel vaak terug in mijn recepten omdat ik ze simpelweg zo ontzettend lekker vind! Voor dit recept gebruikten ik de combinatie:


- 1 el Kurkuma

- 1 el gemalen korianderzaad

- 1 el gemalen komijnzaad

- 1 tl paprikapoeder

- 1 tl kaneel


Lekker mengen met de groenten voordat je ze de oven inschuift en voor je het weet ruikt je hele huis heerlijk kruidig!Zelfgemaakte pesto

Het is echt niet moeilijk! Je doet alle ingrediënten in je keukenmachine en die laat je lekker draaien. Geen keukenmachine? Ga dan aan de slag met je blender of staafmixer. Je kunt zelf een beetje spelende de olijfolie, peper en zout. Hoe meer olijfolie hoe dunner je pesto uiteraard wordt. In dit recept heb ik hem vrij stevig gehouden omdat ik dat zelf erg lekker vind en ik hem ook nog graag gebruik in combinatie met (plantaardige) crème fraîche door een pasta of als saus op een pizzabodem. Beide zijn ontzettend lekker om te combineren met gegrilde aubergine.Alles in de keukenmachine! Mixen maar en klaar!


Nu snel door naar het volledige recept van deze winterse salade


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven