• Lucy

VIDEO: Hoe stel ik mijn weekmenu samen?

Bijgewerkt op: 8 aug 2020

Vorig jaar zomer ben ik samen met een orthomoleculair arts aan de slag gegaan om mijn hormonen in balans te brengen. Dat bleek nog best een uitdaging! Meer eiwitten en vetten en minder koolhydraten, gluten & koemelk. Ik dacht echt even OK dat zijn nou juist de dingen die in mijn dagelijks voedingspatroon regelmatig terugkomen! Maar mijn motivatie was enorm want ik wilde zo graag dat de donkere gedachten en watten in mijn hoofd, dit begon al twee weken voordat ik ongesteld zou worden, minder zouden worden!


Ik ging dus gelijk aan de slag met het maken van weekmenu's passend bij mijn nieuwe voedingspatroon. Dat bleek alleen niet zo gemakkelijk! Want hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten zitten er dan precies in de dingen die ik eet?


Op aanraden van mijn arts zou ik 48 gram aan eiwitten binnen moeten krijgen. Dit is een simpele rekensom ervan uitgaande dat je per kilo lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit binnen zou moeten krijgen. Ik had alleen geen idee van de hoeveelheid grammen in een ingrediënt!
Door deze zoekweg kwam ik in aanraking met de nieuwe applicatie meal.com. En wauw dit was voor mij echt een verademing! Je kan precies zien hoeveel macro's er in een recept zitten en je eigen weekmenu op basis van je voorkeuren eenvoudig samenstellen.


We zijn nu een jaar verder en mijn hormonen raken steeds meer in balans, met zo nu en dan een uitschieter naar 'uit' balans ;). En met Yourmealplanners zijn we inmiddels ambassadeur van meal.com, heel gaaf hoe dit heeft mogen lopen!


In deze eerste video laat ik je zien hoe ik aan de slag ga bij het samenstellen van een weekmenu. Ik hoop dat je het leuk vind en dat je er een hoop inspiratie uit haalt!


Klik hier om naar de video te gaan!


Note: voor het in balans brengen van mijn hormonen ben ik een traject van zes maanden aangegaan waarbij ik met het aanpassen van voeding (verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten) én met supplementen mijn hormoonhuishouding en tekorten in mijn lichaam heb aangevuld.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven