• Lucy

Vegetarische wraps met Chili sin carne

Zelf ben ik dol op bonen, door een salade, soep of zoals hier op een wrap, mij maak je er altijd blij mee! En dat is maar goed ook met mijn vegetarische dieet. Bonen zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten en daardoor ontzettend geschikt als vervanger voor vlees.


Direct door naar het recept? Klik dan hier!


Bonen als vervanger voor vlees

Deze Mexicaanse wraps bevatten maar liefst 27,5 gram eiwit per portie en dat is heel wat! Ter vergelijking: in 100 gram kip of varken zit 20 gram eiwit.

Zo fijn om te weten dat eiwitten niet alleen in dierlijke producten zitten, maar ook wel degelijk in plantaardige!


Bonen, zoals bruine en witte, de kidneyboon en ook linzen bevatten allemaal +/- 22 gram eiwit per 100 gram.


Ook als je zo nu en dan een avondmaaltijd zonder vlees op tafel zet zijn bonen en linzen dus een mooie manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen.


Wil jij minder vlees gaan eten?

Tegenwoordig eten steeds meer mensen minder vlees. Een ontzettend mooie ontwikkeling voor zowel het milieu, de dieren als onszelf. Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig de vraag: hoe kan ik een lekkere, voedzame vegetarische maaltijd op tafel zetten?


Mijn antwoord? Door te letten op je eiwit inname en verschillende voedselcombinaties. Zo voorkom je dat je maaltijd niet vullend is en een een paar uur na je maaltijd een hongergevoel hebt. Deze Mexicaanse wraps zijn hier een voorbeeld van, maar ook deze gevulde zoete aardappel met tempeh, couscous met geroosterde kikkererwten of zoete aardappel- linzen burgers.


Het recept van deze wraps komt uit mijn e-book Healthy food, Happy me, waarmee ik laat zien dat je ook zonder vlees eiwitrijk, voedzaam en vooral heel erg lekker kunt eten! Benieuwd naar mijn e-book vol voedzame recepten zonder vlees? Bekijk hem hier!


Het recept: Vegetarische wraps met Mexicaanse Chili sin Carne


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven