• Lucy

Vegetarische pasta in zelfgemaakte rode saus

Bijgewerkt op: feb 10

Zelfgemaakte pastasaus blijft wat mij betreft het aller lekkerste! Deze vegetarische pasta is hét bewijs dat pasta zowel comfortfood, voedzaam als gezond kan zijn!

Door de zelfgemaakte groentesaus en tofu is dit gerecht een ware vitamine boost! Tofu is in een vegetarisch voedingspatroon onmisbaar door de aanwezigheid van plantaardige eiwitten, ijzer en vitamine B1. Door tofu regelmatig te verwerken in een maaltijd zorg je ervoor dat je een grote variatie aan voedingswaarden binnen krijgt.

Veel mensen in mijn omgeving willen wel vaker vegetarisch eten maar vinden het lastig omdat ze een vegetarische maaltijd niet vinden voeden en dus al snel weer overgaan op vlees om snacken in de avonduren te voorkomen. Wie weet is dit voor jou ook herkenbaar? Of niet voor jou maar voor eventuele mannelijke gezinsleden? 🤔

Ook dan is deze pasta de oplossing! Door het hoge eiwitgehalte zorgt tofu voor een lang verzadigd gevoel!


En nog even voor we overgaan tot het heerlijke pasta recept: ben jij opzoek naar een gezond(er) voedingspatroon? Bekijk dan eens of mijn e-book Healthy food, Happy me! iets voor jou is? Een 4-weeks voedingsschema met caloriearme, vegetarische en visrecepten. Een interactief e-book met voedingstips van diëtist Desiré van der Kruk.



0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven