• Lucy

Eiwitbommetje! Vegetarische Köfte in groentesaus

Bijgewerkt op: feb 10

Een verassende vegetarische maaltijd bomvol plantaardige eiwitten, ijzer en vitamine C. Door de grote hoeveelheid groenten een boost voor je stofwisseling en immuunsysteem!


Voordat ik aan de slag ging met dit recept had ik nog nooit van Köfte gehoord en dat blijkt ook niet gek aangezien het een Turks vleesgerecht is! Door een samenwerking met Euroma kwam ik in aanraking met dit, voor mij onbekende, gerecht. Ik ging aan de slag met een vegetarische variant op Köfte en maakte er eiwitrijke balletjes op basis van linzen en zwarte bonen van. Erbij een heerlijke groentesaus en een nieuw recept is geboren


Baharat kruiden

Voor de samenwering met Euroma ging ik aan de slag met Baharat dat in het Arabisch letterlijk ‘specerij’ betekend. Het is een populaire specerijenmelange in het gehele Midden-Oosten. Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals paprika en kaneel. Erg geschikt voor Arabische gerechten zoals hummus en falafel. Tot zaterdag 16 januari loopt er een toffe winactie op mijn Instagram met deze speciale kruidenmix!


Lunch variatie

Het recept van de balletjes is voor ongeveer 10 kleine balletjes, maar die krijg je waarschijnlijk niet op met zijn tweeën of drieën! Ik maakte daarom ook 2 kleine burgers van het deeg en gebruikte dit de volgende dag voor de lunch! Voor de man in huis op een Italiaanse bol met hummus, kiemgroenten en avocado en voor mijzelf met een flinke salade met rucola, tomaat, avocado, komkommer, paprika, druiven, cashewnoten en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.


Kidsproof

Eten er kinderen bij? Serveer er dan (zilvervlies)rijst, plakjes komkommer, cherrytomaatjes en een bakje ketchup bij. Doet wonderen om kinderen toch van dit eiwitrijke maaltje te laten mee proeven.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven