• Lucy

Mini veggie burgers van doperwten en edamame

Als je mij al wat langer volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat ik het geweldig vind om zelf vegetarische of vegan burgers te maken. Ik vind het ontzettend leuk om verschillende smaakcombinaties te proberen en zo telkens weer een nieuwe burger te ontdekken.


Of het ook wel eens mislukt? Natuurlijk! Al moet ik zeggen dat bij een mislukking vaak óf de smaak en bite tegenvalt of dat ze bij het pakken uit elkaar vallen en ze onvoldoende binding hebben.


Bij deze doperwten- edamame boontjes was dat in ieder geval niet het geval! Zowel de smaak, bite als het bakken van de burgers is top gelukt.


Dit keer koos ik voor Edamame omdat deze groene boontjes eigenlijk niet mogen ontbreken in een vegetarisch voedingspatroon: ze bevatten per 100 gram 11 gram eiwit en er zitten vezels, ijzer en calcium in. Nog meer redenen dus om deze burgertjes een op tafel te toveren.


Ben je niet zo een fan van Edamame? Geen nood want ook onderstaande burgers zitten vol eiwitten en zijn minstens zo smaakvol.


Eiwitrijke vegetarische burgers



Het recept: vegetarische burgers van edamame




0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven