• Lucy

Gemarineerde aubergine spiesjes met honing & miso van de BBQ


Een BBQ zonder vlees? Yes please! Ik ben er zelf echt dol op en dan het liefst met veel verschillende soorten groenten, frisse salades, zelfgemaakte dips en spreads. Oh ja, en natuurlijk het zonnetje!

Deze aubergine spiesjes met een marinade van miso en honing maakte ik op een zomerse avond in combinatie met een heerlijke burrata salade met granaatappel en munt. Stuk voor stuk pure ingrediënten die eigenlijk bijna niets nodig hebben om tot hun recht te komen. Maar… bijna niets betekent niet helemaal niets!

Voor dit vierde recept in samenwerking met het azijnmerk Tromp & Rueb ging ik aan de slag met al mijn kennis en ervaringen van het afgelopen jaar waarin ik ontzettend veel heb geleerd over het koken met azijn.


Direct door naar het recept? Klik dan hier!

Waarom is koken met azijn gezond én smaakvol?


Het geheim van een scheutje azijn.

Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel geleerd over azijn en vooral om het te gebruiken in gerechten. Toen ik startte met de samenwerking had ik nog geen idee dat ik een jaar later bijna dagelijks azijn zou toevoegen aan mijn gerechten. Een scheutje azijn door een bakrecept om de baking soda te activeren, door een salade, curry, wokgerecht of smoothie, allemaal recepten waar ik inmiddels bijna als vanzelfsprekend een scheutje azijn aan toevoeg.

Waarom? Azijn is een echte smaakmaker en smaakversterker. Door een scheutje azijn toe te

voegen aan je gerecht heb je minder tot geen zout nodig. Het zuur van de azijn brengt de smaak van een gerecht naar voren. Een van mijn recente ontdekkingen is dat een scheutje azijn in een curry zorgt voor een ware smaakexplosie!

In Nederland eet 85% van de Nederlanders meer dan de aanbevolen richtlijn van 6 gram zout per dag. Dit komt met name doordat aan veel bewerkte producten zout is toegevoegd. Wil je zout minderen? Dan is het waardevol om minder pakjes en zakjes te gebruiken, maar natuurlijk wel zonder verlies van smaak. En deze oplossing is heel eenvoudig: minder zout, meer smaak met een scheutje azijn!

Het recept: Aubergine spiesjes van de BBQ

Ook in dit recept gebruik ik een scheutje kruidenazijn van Tromp & Rueb om de smaak van de marinade nog meer te accentueren. De honing en miso komen hierdoor nog meer tot zijn recht en zorgen ervoor dat de licht bittere smaak van de aubergine wordt geneutraliseerd.

Bij de spiesjes serveerde ik frisse salade met een romige burrata, granaatappelpitjes en munt. En ook deze heerlijke smaakcombinatie zette ik nog een beetje aan door een scheutje appelazijn van Tromp & Rueb toe te voegen aan de dressing. Of eigenlijk is het geen dressing te noemen, deze salade had alleen een scheutje kwalitatief goede olijfolie en een scheutje appelazijn nodig.

Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven