• Lucy

Woktober! Mijn ervaring met de Wokarang van BK + recept voor een Oosterse vega wokschotel

Bijgewerkt op: feb 10

Woktober?! Heb jij er al eens van gehoord? Voor mij een heel nieuw begrip waar ik helemaal zin in heb en wat mij betreft perfect passend bij de herfst. De hele maand oktober staat namelijk in het teken van wokken. Ik zie het helemaal voor me… Verwarmende en kruidige gerechten met heerlijke seizoensgroenten uit de wok… Kom maar door!


Zelf vind ik wokken echt ideaal. In een handomdraai voeg je lekker veel groenten toe, het is snel klaar en bomvol smaak. Daarnaast is de wokpan makkelijk in gebruik en levert het geen gedoe op met afwassen. Wat wil je nog meer na een lange werkdag?

De afgelopen week ging ik aan de slag met het testen van een van de wokpannen van BK, De Conical Deluxe Wokarang met Chinese wokspatel. Mijn eerste indruk? Wow wat een bolide! Hij staat te shinen in mijn nieuwe keuken!

Voor mij is deze pan op alle vlakken een hele nieuwe ervaring aangezien ik pas 2 weken op inductie aan het koken ben. Ik ben dus nog volop in de leer wat betreft koken op inductie, maar ik moet zeggen dat het mij beter bevalt dan verwacht! Of misschien komt dat door de nieuwe wokpan…

In ieder geval heb ik het wokken helemaal ontdekt! Met één beweging met de spatel laat ik de ingrediënten terugvallen in de wok. En zonder de wok op te hoeven te tillen, zo fijn! Dit is niet alleen ideaal voor je inductieplaat, maar ook perfect omdat de temperatuur in de wok constant hoog blijft, en daar draait het allemaal om bij goed wokken. En nog een voordeel: de inductieplaat blijft schoon!


Ik hoop de rest van de maand nog meer te gaan ontdekken met deze wokinnovatie en lekker te experimenteren met verschillende Oosterse wokgerechten.

Voor deze samenwerking met BK ging ik aan de slag met een Oosterse Vega wokschotel met verschillende soorten champignons, sugar snaps, doperwten en een zelfgemaakte zoet zure saus. Het fijne van dit gerecht is dat je in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel tovert.


En ook daarna is het een pretje want de wokpan is naar mijn mening heel makkelijk schoon te maken. En dat is voor mij nu wel extra fijn aangezien ik in mijn nieuwe keuken nog geen vaatwasser heb! Bij dit gerecht zaten er geen restjes vast* waardoor ik de wok eenvoudig af kon wassen met het wasmiddel dat ik normaal ook gebruik. Ik spoelde hem even na met heet water en droogde hem af met een schone theedoek. En hup binnen een paar minuten stond hij weer te shinen in de keuken!

*Heb jij wel last van vastgezette resten in je wok? Je kunt ze het beste verwijderen door even te weken met heet water waaraan wat afwasmiddel is toegevoegd. Daarna kan je hem gewoon afwassen en afdrogen op de manier die bij mij ook werkte.

Benieuwd naar mijn eerste Woktober gerecht? Lees dan snel verder!

Note: deze blogpost betreft een samenwerking met BK.

#BKCookware #woktober #Wokarang #kokenmetBK #spon

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven