• Lucy

Vegan tofu scramble met kurkuma

Ontbijten met een vegan scramble in plaats van de welbekende scrambeld eggs? Ik zeg doen! Niet alleen voor de grote hoeveelheid voedingsstoffen die tofu levert, maar ook de smaak is meer dan welkom, afwisseling kan nooit kwaad en het is ook nog eens leuk om iets nieuws te proberen! Dit recept zit boordevol smaak en kun je op allerlei manieren combineren voor een verassend ontbijt, lunch of zelfs diner recept.


Waarom Tofu in plaats van eieren?


Veel mensen denken dat eieren nodig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen binnen een vegetarisch voedingspatroon. En hoewel eieren inderdaad een grote hoeveelheid eiwitten leveren zijn er zeker andere (plantaardige) manieren om in je eiwitbehoefte te voorzien.


Tofu is een geweldige vervanger van eieren. Eieren bevatten per 100 gram 13 gram eiwit tegenover 8 gram in tofu. Ja dat is zeker minder, maar tofu is ook een belangrijke bron van ijzer en magnesium, belangrijke voedingsstoffen voor als je minder of geen vlees eet, of zelfs helemaal plantaardig eet.
Dit gerechtje is niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens erg lekker! Dus ook als je gewoon een keer iets nieuws wilt proberen kan ik je dit recept zeker aanraden.


Hoe combineer je deze tofu scramble voor een volwaardige maaltijd?


Dit gerecht is ontzettend veelzijdig. Maak er in het weekend een heerlijk ontbijt van en serveer op warme toast. Dit is natuurlijk ook een optie voor de lunch. Op een rijstwafel met een laagje avocado is hij ook hemels! En wat denk je van een kleurrijke bowl met deze tofu scramble, zoete aardappel, zeewiersalade, paprika, rode kool en een dressing van sojasaus, gember, knoflook en sesamolie? Als topping nog wat extra sesamzaadjes en je hebt een geweldig voedzame lunch of diner!


Ik zeg snel door naar het recept!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven