• Lucy

Stoven! Vegetarische linzenstoof met gegrilde aubergine

Bijgewerkt op: okt 9

De dagen zijn nu echt korter en een stuk donkerder, de herfst heeft zijn intrede gedaan! Frisse wind, regen, de zon die rond 6 uur al onder gaat… Ik merk dat ik daardoor zin krijg in andere gerechten, verwarmende voedzame maaltijden die me een heerlijk comfort gevoel geven.De afgelopen weken stond hier onder andere curry met pompoen, linzensoep en stamppot met zoete aardappel en spinazie op tafel. En deze gerechten maakte ik allemaal in mijn nieuwe BK Bourgogne Braadpan. Deze pan heeft me verrast want hij blijkt onwijs veelzijdig waardoor ik hem dagelijks gebruik om voedzame vegetarische gerechten boordevol veggies op tafel te toveren.

Mijn pan past ook nog eens perfect in mijn keuken, die is namelijk, net als deze pan, een beetje olijfgroen, een perfecte match! En dat maakt dat hij hier gewoon permanent op de kookplaat staat. Iedere keer als ik erlangs loop krijg ik weer een dosis inspiratie voor nieuwe recepten waardoor de Bourgogne Braadpan inmiddels goed getest is!

De pan is van gietijzer waardoor hij de warmte langer vasthoudt. Als ik de deksel op de pan doe en de kookplaat laag zet dan blijft het eten lekker door sudderen wat een hoop energie bespaart. Bovendien heeft de pan aan de binnenzijde druipringen, waardoor het kookvocht gelijkmatig wordt verdeeld en het gerecht nog malser wordt. Beide belangrijk wat mij betreft! Niet alleen voor mijn eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Win win dus dat deze pan niet alleen de gerechten een stuk smaakvoller maakt, maar koken ook nog eens een stukje duurzamer maakt.

Kijk hem shinen! 🤩


Zo gaarden de groenten van deze vegetarische linzenstoof ook langzaam gaar, waardoor de smaken van de kruiden goed konden intrekken. Het resultaat? Een stoofschotel bomvol smaak! Hij verraste mij en ook vriendlief was enthousiast. Als ik word gevraagd om uitleg te geven hoe er zoveel smaak komt in een gerecht én de vraag wordt gesteld om dit vaker op tafel te zetten dan weet ik genoeg! Een geslaagd experiment!

Zoals ik hierboven al aangaf ben ik echt verliefd op de olijfgroene kleur van mijn pan omdat hij zo perfect bij mij en de keuken past! En het leukste van de BK Bourgogne pan vind ik dat er voor iedereen een passende kleur te vinden is. Inmiddels heb ik samen met mijn zus alle kleuren goed doorgenomen om mijn moeder te verrassen op haar verjaardag, ik hoop trouwens niet dat ze dit leest! ;), Onze moeder is 9 december jarig en deze pan is wat ons betreft het perfecte cadeau voor deze decembermaand!

Ook nieuwsgierig naar de kleuren? Hier vind je alle kleuren terug!

En nu op naar het recept want daar ben ik minstens zo enthousiast over als de pan waar het in is gemaakt!


Dit artikel is tot stand gekomen voor een samenwerking met BK.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven