• Lucy

Drie heerlijke smoothiebowls voor in het voorjaar

Bijgewerkt op: mrt 14

De lente is in aantocht en dat betekend tijd voor nieuwe seizoensgroenten! In dit blog deel ik de recepten van mijn favoriete bowls voor in het voorjaar, een nutty smoothiebowl met cashewnoten, spinazie en mango, een açai bowl met crunchy granola topping en romige smoothiebowl met rode biet & kokosmelk.


Naast deze heerlijke recepten deel ik ook een handig overzicht met de seizoensgroenten- en fruit voor de maanden april, mei en juni. Ik ben zelf groot fan van seizoensproducten en probeer zoveel mogelijk mee te eten met de seizoenen. Seizoenproducten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zijn ook nog eens zoveel smaakvoller op het moment dat ze vers geoogst zijn. Hopelijk raak jij geïnspireerd door de overvloed aan heerlijke seizoengroenten voor de lente!


Direct door naar de recepten van de smoothiebowls? Klik dan hier!


Wat zijn de seizoensgroenten voor het voorjaar?


Voor de maanden april, mei en juni zijn de volgende groenten volop in het seizoen en kan je optimaal genieten van hun smaaksensaties.Naast seizoensgroenten is er natuurlijk ook volop fruit te verkrijgen!


Wat is het seizoensfruit voor het voorjaar?En denk je nu, ja leuk Lucy, maar ik ben nu ook wel toe aan bijpassende recepten? In dit blog vind je 3 overheerlijke voorjaarsrecepten. And there is more! In de receptenapp zoek je eenvoudig op ingrediënt en vind je vervolgens alle benodigde inspiratie.


De recepten in dit blog passen ook helemaal bij het voorjaar. Zelf vervang ik dan al snel de warme havermout ontbijtjes voor romige en smaakvolle smoothiebowls vol groenten en fruit. De onderstaande recepten hebben ook nog eens geweldige gezondheidsvoordelen.


De reinigende en ontgiftende werking van rode biet


Gifstoffen blijven regelmatig achter in het lichaam. Dit heeft te maken met verschillende factoren die zorgen dat ze niet afgevoerd worden. Bieten zorgen ervoor dat gifstoffen daadwerkelijk het lichaam verlaten. Ook zorgen bieten ervoor dat de lichaamscellen eenvoudiger zuurstof kunnen opnemen. Dankzij bieten krijg je daarom meer energie, verlaagt het je bloeddruk, wordt afvallen makkelijker en wordt de kans op het krijgen van kanker kleiner.


De gezondheidsvoordelen van açai

Açai werd in Nederland een tijdlang als een

echt superfood aanschouwd die wonderen zou kunnen verrichten. Het besje heeft zeker gezondheidsvoordelen en echt wel power krachten, maar natuurlijk wordt je door alleen het eten van açai geen superwoman (of man).


Wel draagt açai bij aan een goede gezondheid. Zo verbeterd het de conditie van huid en haar, bevordert het je concentratievermogen en staat ook deze vrucht bekend om zijn ontgiftende werking. Açai bevordert de stofwisseling, waardoor het lichaam beter voedsel afbreekt, voedingstoffen opneemt en afvalstoffen kwijtraakt. Dit proces komt beter opgang doordat de bes de werking van de lever en de nieren ondersteunt en stimuleert.


Genoeg redenen dus om dit wonder besje eens op het menu te zetten!


De lente, het perfecte moment voor een reiniging van lichaam en geest?


Op het moment dat ik dit blog schrijf is het over een week officieel lente en dat stemt mij ontzettend vrolijk! De lentekriebels gieren door mijn lijf! Ik heb zoveel zin in koffietjes in het zonnetje, heerlijke zonnige rondjes op de racefiets en ook de langere, lichte dagen mogen van mij wel weer komen!


De lente staat bij mij ook voor een periode om op te ruimen en schoon te maken. Het huis wordt grondig aangepakt en zelf krijg ik gelijk kriebels om weer meer aan de slag te gaan met vasten en detoxen. Heerlijk vind ik het om met een lichte en frisse energie de lente te starten.


Herken jij die vrolijke, blije energie die je aanspoort om met jezelf aan de slag te gaan? Misschien is een Detox iets voor jou? Een detox heeft verschillende gezondheidsvoordelen waaronder het afvoeren van afvalstoffen zodat je lichaam kan ontgiften. Door (perioden) niet te eten heeft je lichaam de kans om over te schakelen op vetverbranding (mits er voldoende vet is) om in energie te kunnen blijven voorzien. Om onnodige vetophoping te voorkomen is een detox, en daarmee het ontgiften van je lichaam, goed om met enige regelmaat te doen. De lente is hier wat mij betreft het ideale seizoen voor!


We starten dinsdag 23 maart met onze holistische detox. Je vind er hier alles over!


En nu op naar de recepten, 3 heerlijke smoothiebowls!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven