Romige smoothie met blauwe bes

Een romige smoothie met blauwe bes, banaan, bloemkoolrijst en plantaardige bosbessen yoghurt. Mij mag je wakker maken met deze smoothie! Heerlijk nu de dagen weer warmer en langer worden. Je maakt hem slechts een aantal ingrediënten en veelal uit de vriezer. Wat mij betreft ideaal! Direct door naar het recept? Klik dan hier!

Smoothie vs. smoothiebowl

Zelf ben ik groot liefhebber van een smoothiebowl in plaats van een smoothie en dat is vooral omdat ik het heerlijk vind om te kunnen kauwen. Door de kauwen (ipv drinken) krijg ik een verzadigd gevoel, maar kauwen heeft nog een interessant voordeel.

Kauwen is namelijk belangrijk voor een goede opname en aanmaak van enzymen. Enzymen helpen bij het veteren van eten. Win win dus om een smoothie met een lepel te eten!

Deze smoothie kan je zo dik maken als jij lekker vind, maar ik raad ja zeker aan om hem zo dik mogelijk te maken en van te genieten met een lepel!

Romige, plantaardige, smoothie met blauwe bes en banaan

ROMIGE SMOOTHIE MET BLAUWE BES

Maak deze smoothie zo dik als jij lekker vind door wel of geen water toe te voegen. Zelf vind ik et heerlijk om ervan te genieten met een lepel, maar als je hem iets dunner maakt is het ook een perfecte smoothie om in beker mee te nemen voor onderweg.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Porties 2 personen

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 150 ml plantaardige bosvruchten yoghurt zoals van Beleaf
  • 100 gram bloemkoolrijst (diepvries)
  • 100 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 1 banaan

Topping

  • Walnoten
  • Pompoen- en zonnebloempitten
  • Cranberry's
  • Blauwe bessen

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor je smoothie in de blender en meng tot hij mooi glad is. Heb je een iets minder sterke blender? Dan kan het zijn dat je een beetje water moet toevoegen om te zorgen dat hij alles goed kan blenden. Maak hem zo dik als je zelf lekker vind.
  • Is hij dik genoeg voor een lepel? Garneer dan met de toppings en eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept