• Lucy

Romige Burrata salade met tomaat

Een super makkelijk gerechtje waar geen pan aan ten pas komt. Simpele ingrediënten die volledig tot hun recht komen. Mij maak je altijd blij met dit soort pure gerechtjes!


Ik maakte deze burrata salade met biologische tomaatjes uit de kas van mijn vader. Dat deze tomaten met liefde gekweekt zijn proef je direct! Koop jij biologische groenten? In deze blog geef ik kort aandacht aan het verschil tussen biologische en niet- biologische groenten zodat je in staat bent om een bewuste keuze te maken in de supermarkt.


Direct door naar het recept? Klik dan hier!


Waarom zou je kiezen voor biologisch?


De kwaliteit van de groenten die wij eten is lang niet altijd even goed. De bodem waarop gangbare (niet biologische) groenten geteeld worden bevat een stuk minder voedingsstoffen dan 30 jaar geleden. Doordat de bodem minder vitaminen en mineralen bevat zit dit ook minder in ons voedsel.. Waar je in 2001 nog 25 mg Vitamine C uit 100 gram spinazie haalde was dat 5 jaar later nog maar 0,2 mg 😱


Hoe dat er nu uit ziet? Ik kan helaas geen recente bronnen vinden, maar ik kan me niet voorstellen dat de bodem van gangbare groenten met de huidige overbelasting is verbeterd..


We moeten dus veel meer groenten eten om onze portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Wat biologische groenten hierin kunnen betekenen? Door wisselteelt is er minder uitputting van de bodem en zit er letterijk meer leven in!

Daarnaast hoeft je lichaam veel minder hard te werken om gifstoffen af te voeren. Biologisch bevat geen pesticiden, hormonen en antibiotica.

Maar WEL: meer micro nutriënten, ofwel vitaminen en mineralen!


Ik kan hier nog veel meer over delen omdat ik het zelf een ontzettend interessant onderwerp vind. Want er spelen zoveel factoren als we het hebben over biologische voeding en gezondheid. En dan zijn er natuurlijk ook nog persoonlijke omstandigheden die ervoor zorgen dat je bepaalde keuzes (moet) maken.


Vind jij gezondheid ook een interessant onderwerp en wil je meer leren over wat voeding voor jou kan betekenen? Welke voeding voor jou als uniek persoon passend is?


Download dan gratis mijn Holistic maandplanner om zelf aan de slag te gaan of plan een gratis kennismakingsgesprek in met mij. Samen gaan we op weg naar een gezonde leefstijl die past bij jou.


En ben je nu geschrokken van alle pesticiden, hormonen en antibiotica die je wellicht dagelijks binnen krijgt? No worry's! Met een Holistische Detox ontgift je jouw lichaam en geef je jezelf een mooi restart.


Ok en dan nu echt door naar het recept!


Romige Burrata salade met tomaat en pistachenoten


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven