• Lucy

Vegetarische couscous met geroosterde kikkererwten en halloumi

Bijgewerkt op: apr 16


Halloumi lovers opgelet! Een heerlijk nieuw vegetarisch gerecht met couscous, halloumi, gemarineerde artisjok, Kalamata olijven en geroosterde kikkererwten. Een geweldige smaakexplosie.


Ben jij al bekend met Halloumi?

Ben jij nog geen Halloumi lover of heb je misschien nog niet eerder van Halloumi gehoord? Zonde! Het is namelijk een heerlijke Griekse grillkaas die zicht perfect leent om vegetarische gerechten een licht zoutige smaak te geven. Hij is gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk in wisselende verhoudingen. Niet geschikt als je koemelk vermijdend eet! De smaak komt het allerbest tot zijn recht komt als de kaas is gegrild, gebakken of gefrituurd.


In dit gerecht komt hij helemaal tot zijn recht door de combinatie van Kalamata olijven en gemarineerde artsjok. Maar je kunt Halloumi in veel verschillende gerechten verwerken zoals ook in een lauwwarme pasta salade zoals deze.


Aan de slag? Bekijk het recept hieronder!




0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven