• Lucy

Koken met Pastinaak: de 'vergeten' groenten


Een nieuwe rubriek op mijn blog! Koken met…. Een maandelijks terugkomende rubriek waarin ik een groenten of ingrediënt in de spotlights zet! En vandaag is de allereerste editie met Pastinaak.


Het is ook meteen een speciale editie want ik ben niet de enige die aan de slag is gegaan met pastinaak! Samen met een vijftal geweldige foodiefriends geven wij vandaag extra aandacht aan Pastinaak. Je vind in dit blog dus niet alleen mijn eigen creatie, maar ook de links naar nog 3 andere verassende recepten met Pastinaak.


Pastinaak, een vergeten groenten?

Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Maar gelukkig is pastinaak de laatste jaren bezig om weer terug te komen en zien we hem weer vaker terug in de lekkerste gerechten!

Pastinaak is een lange, ivoorkleurige wortel. De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet. Je kunt er dus echt alle kanten mee op, zowel de hartige als de zoete kant.

Pastinaak- Walnoot cake

Ik ging met pastinaak aan de bak en maakte een verassend smaakvolle cake met mascarpone topping. Een ware verwennerij! Je kunt het recept makkelijk glutenvrij maken door te kiezen voor glutenvrij havermeel. Je kunt hiervoor ook havervlokken malen tot meel. Budgettipje ;)
Wat is er nog meer mogelijk met Pastinaak?


Dat laten mijn collega foodbloggers maar al te graag zien! Wat denk je van deze kleurrijke salade met parelgort en geroosterde pastinaak van Simone? Simone deelt heerlijke vegan gerechten op haar website: De Vegan Fijnproever.


Lizzy, van de het vegetarische Instagram account Vega met Liz, maakte een heerlijk winters gerecht. Verwarmend en ontzettend voedzaam is haar pastinaak puree met rode uienjus en vega balletjes
En wist je dat je er zelfs friet van kunt maken? Isabele van Growing into the Future ging aan de slag en maakte heerlijke frietjes van Pastinaak met chili mayonaise. Ik denk dat we het weekend hier wel mee door moeten komen!


Enjoy!


Voor deze friet mag je mij wel wakker maken!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven