• Lucy

Pushing yourself?

Bijgewerkt op: 8 aug 2020

Vandaag even wat anders, geen recepten of food post, maar een iets persoonlijkere note! In deze blog deel ik 5 handvatten die mij hebben geholpen om meer balans te vinden in alles wat ik doe, op het gebied van eten, sporten, relaties, werk en privé. Ik hoop dat jij er wat aan hebt en je te inspireren, laat het mij vooral weten onder aan deze post!


Herkenbaar?

Herken jij jezelf hierin: Jezelf pushen, altijd je grenzen opzoeken, opzoek naar controle, perfectionistische trekjes en moeilijk je rust kunnen pakken?


Ik dus wel! Helaas want het zijn niet mijn makkelijkste eigenschappen ;) Maar een ding is zeker, ze hebben mij ontzettend veel geleerd!

Een persoonlijke note, why?

Vanmorgen tijdens een ochtendwandeling besefte ik ineens hoeveel liever ik voor mezelf ben, hoe veel relaxter en hoeveel plezier ik inmiddels in het leven heb! Dat ik daar écht wel heel erg trots op mag zijn en dat ik dat iedereen gun! Daarom vandaag een post en blog over mij als persoon, mijn weg naar zelfliefde, acceptatie en balans.

Daarom deel in vandaag mijn 5 handvatten die mij ontzettend hebben geholpen naar deze balans. Hopelijk inspireer ik jou!


  1. Zoek de stilte op. Ja dit was echt voor mij de allermoeilijkste. De stilte opzoeken terwijl mijn hoofd overuren maakte over wat ik allemaal wel niet nog moest doen. En toch is dit ook direct hetgeen mij zoveel over mezelf heeft geleerd juist door tegen al die weerstand in te gaan. Te gaan zitten, ook al waren het maar 2 minuten, een wandeling maken in de natuur, in mijn eentje en dan echt even de omgeving in mij opnemen. Door dit te doen onthaastte ik letterlijk. En ik weet echt niet meer precies sinds wanneer, maar inmiddels kan ik niet meer zonder!

  2. Stel je jezelf regelmatig de vraag waar word ik blij van? En vaak is het antwoord dan niet de overuren die je maakt op kantoor, of de 100 push ups doe je vanmorgen hebt gedaan. Tuurlijk het kan je voldoening geven, maar draagt het ook echt bij aan je geluksgevoel? Door de dingen te doen waar je echt blij van wordt kom je in een flow en die flow zorgt ervoor dat je even jezelf op nummer 1 zet en niet alle dingen die je nog moet doen. Voor mij is dit echt wandelen en fotograferen. Het was een hele zoektocht en dat is het nog steeds. Want ook hier was het eerste wat ik deed, mezelf pushen: Iedere dag een ochtendwandeling en mijn foodfoto’s.. Ze moesten perfect zijn! Maar nu ik heb geleerd vanuit mijn gevoel de keuze te maken om te gaan wandelen of fotograferen heb ik zoveel meer plezier en het resultaat… Dat volgt direct! Believe me!

  3. Zoek een buddy! Yes samen is het echt zoveel makkelijker om je bewust te worden van je eigen patronen. Ik heb het vaak met vriendinnen over dit onderwerp en de meeste herkennen zich sowieso in een of andere vorm in het jezelf pushen. De een doet het meer op sport niveau de andere op zijn werk. Maar samen kijken naar je patronen, iemand hebben bij wie je even kan checken of je niet voor de zoveelste keer obsessief bezig bent kan je heel veel vallen schelen! ;) Tegenwoordig ben ik mezelf aan het verkennen op het meer spirituele pad en ook in mijn proces hier is het zo fijn om gelijkgestemden om mij heen te hebben! Ik heb twee buddy’s waarmee ik helemaal op een lijn zit and i love it!

  4. Helicopterview Geen makkelijke wel een must. Probeer te leren om vanaf een afstandje naar jezelf te kijken. Even uit je dagelijkse routine te stappen en letterlijk jezelf boven je jezelf te plaatsen. Stel jezelf voor dat je vanuit de ogen van een geliefde naar jezelf kijkt. Dan doe je het vaak al zoveel beter dan je zelf denkt! Een easy trucje om weer even terug te komen naar wat echt belangrijk is voor jou en te beseffen dat je niet 200% hoeft te geven, maar dat 80% vaak ook al meer dan genoeg is!

  5. Plan Hoezo plannen? Ligt dan niet erg in lijn met jezelf pushen, je dagen zo plannen dat alles precies past? Nee! Hier bedoel ik met plannen dat je blokken voor jezelf in je agenda plant waarop je even helemaal niets hoeft. Er ruimte is voor al het bovenstaande zonder dat het een verplichting wordt! Want dat is met alles, niets moet alles mag en ga vooral opzoek naar hetgeen waar jij je inner sparkle van krijgt dan stop je vanzelf met alles waar TE voor staat!

Note: Zelf heb ik jarenlang gekampt met ongezonde sport- en eetgewoonten. Ik heb er super veel aan gehad om te plannen zodat ik niet overmatig ging sporten of extreem gezond ging eten. En vooral op het gebied van eten heb ik daar nog steeds super veel aan!


Inmiddels heb ik een heel proces achter de rug naar het vinden van een gezond eetpatroon wat helemaal bij mij past, waar mijn lichaam en geest blij van worden! En met dit proces hoop ik nu ook andere mensen te kunnen helpen en inspireren. Om creatief en gevarieerd te blijven eten gebruik ik nog steeds een eenplanning, mijn grootste 'held' op het moment is meal.com.


Onze samenwerking met meal.com is ook echt begonnen begonnen door mijn eigen zoektocht en enthousiasme over de app, dus gewoon echt als fan!

Ik kan het dan ook niet laten om je nog even twee toppers van recepten met je te delen: De kokos mugcake (glutenvrij) en dit koolhydraatarme 'pasta' gerecht. Zit jij in een soortgelijke zoektocht als mij destijds dan kan ik je deze app alleen maar aanraden!
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven