Zoeken
  • Lucy

NIEUWE WEBSITE!

Bijgewerkt: mei 30


Onze eerste blogpost op onze nieuwe website! En dat vieren wij met?! Het recept van grootmoeders appeltaart!


Wij Rosa & Lucy zijn beide dol op appeltaart. De plaatappeltaart is een jarenlange traditie bij ons thuis en is doorgegeven door onze oma, de moeder van onze vader. Eigenlijk een van de weinige tradities in huize van der Voort! En dus zeker een om in eer te houden. De plaatappeltaart is super eenvoudig te maken, maar oh zo lekker! Onze tip: schil de appels niet dan krijgt de taart extra smaak en een lekkere bite. Heb jij een reden om iets te vieren? Maak dan zeker deze appeltaart naar grootmoeders recept :)


Recept: (O)ma’s plaat appeltaart 


Ingrediënten: 

  • 2 pakken (Koopmans) Appeltaart

  • 350 gram roomboter (ongezouten)

  • 2 eieren

  • 2 kg appels, Goudrenetten 

  • 150 gram rozijnen 

  • 2 flinke el kaneel 

  • 1 el dadelstroop of ahornsiroop 

  • 175 gram ongezouten noten

  • Bloem voor het uitrollen van het deeg

Bereidingswijze (40 min + 60 min oventijd)

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.

  3. Was de appels en snijd ze in vier parten. Verwijder het klokhuis. Snijd nu per partje plakjes. Schillen hoeft niet, de smaak van de schil zorgt juist voor de bite aan de appeltaart. Het is even werk!

  4. Meng de appels in een grote kom met de kaneel.

  5. Meng de noten met de dadelstroop of ahornsiroop.

  6. Nu begin je aan het deeg door de roomboter te mengen met het meel van de appeltaartmix en de eieren. Wij kneden het deeg altijd met de hand!

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier. Gebruik ⅔ van het deeg om de bakplaat te bekleden. Doe dit door het deeg uit te rollen met de palmen van je handen of met een deegroller.

  8. Verdeel nu de rozijnen en de noten over het deeg voordat je de appels erop gaat leggen. De appels leg je partje voor partje, ja echt!, op het deeg.

  9. Maar van het restant van het deeg eerst rolletjes zodat je hier vervolgens linten voor over de appels van kunt maken. Gebruik bloem om de rolletjes op uit te rollen. Maak ruiten van de linten zodat je appeltaart er straks mooi uit komt te zien!

  10. Zet de appeltaart voor 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan! 

#oma #recept #appeltaart #nieuwewebsite

0 keer bekeken

©2020 door Yourmealplanners.nl. Met trots gemaakt met Wix.com