• Lucy

Stay weird! 💫

Bijgewerkt: aug 8

Voel jij je weleens anders dan ‘normaal’? Ik dus wel! En dat heb ik lang weggestopt.. Op momenten dat ik voelde dat ik ergens was waar ik niet mezelf kon zijn dan vluchtte ik, of ik rende (letterlijk) weg en kroop heel ver weg in mijn eigen schulp.. Maar bovenal, op al die momenten, zette ik een masker op en was helemaal niet mezelf..



De meeste van jullie weten misschien wel dat ik werk in het Westland. Ruim twee jaar geleden startte ik daar een nieuw avontuur op werk gebied en daar heb ik inmiddels heel wat lessen geleerd! Vooral onder het motto ‘doe maar normaal’. Want ja wat is nou eigenlijk normaal? Ik belandde in een nuchtere wereld, of nou ja er is genoeg poespas, maar toch op een andere manier. Die nuchterheid kon mijn gevoelige kant op dat moment heel goed gebruiken!

Door die nuchtere blik voelde ik opeens dat ik wel degelijk anders kon zijn dan ‘normaal’, maar dat dit niet betekende dat er een gevoel van afwijzing hoeft te zijn. Inmiddels voelt het allemaal niet meer zo persoonlijk… Op momenten dat ik me niet op mijn plek voel kijk ik ernaar om ervan te kunnen leren, wat gebeurt er op mij heen waardoor ik me ‘anders’ voel? Het voelt niet meer als een aanval naar wie ik ben, en dat klinkt misschien een beetje gek, want dat is het sowieso niet, maar toch heeft het lang voor mij wel zo gevoelt!


Diving deep is the only way to pass everything you are afraid of 🙏🏼💫


Ok op naar de recepten want deze week staan er vijf recepten te shinen die ook net een beetje anders zijn dan ‘normaal’!


Feestelijke mango ontbijttaart met chocolade granola bodem


Ingrediënten voor de bodem:

  • 125 gram havermout

  • 20 gram kokosolie

  • 100 gram ontpitte dadels

  • 1 grote hand granola (ik gebruikte de Dark Chocolate van Naturally Granola)

Nodig: Taartbodem van 18 cm, keukenmachine en bakpapier 


Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark (lactosevrij)

  • 250 gram kokosyoghurt

  • 750 gram mango (diepvries)

  • 150 ml sinaasappelsap

  • 1 tl vanille extract

  • 10 gram Agar agar poeder

  • 1 tl agavesiroop

Bereidingswijze (30 min + 3 uur wachttijd)

  1. Doe de havermout in je keukenmachine en maal fijn. Voeg daarna de dadels toe en meng tot een grove massa. Maal niet te lang! Schep over in een kom en voeg de kokosolie samen met een grote hand granola toe. Meng goed.

  2. Bekleed de onderkant van de taartbodem met bakpapier en schep hier het mengsel voor de bodem op. Gebruik de bolle kant van een lepel om het mengsel te verdelen. Zet nu weg in de koelkast.

  3. Doe de magere kwark in een kom en meng met het vanille extract en agavesiroop.

  4. Zet een steelpannetje op het vuur met het sinaasappelsap en de mango en verwarm dit. Als de mango goed zacht is geworden giet je het mengsel in je blender (let op dat je blenderkom tegen de warmte kan) en blend. Laat even afkoelen. Giet terug in de pan, los het agar agar poeder erin op en verwarm het mengsel weer. Zorg dat het 5 minuutjes kookt terwijl je goed blijft roeren.

  5. Giet de mangopuree vervolgens in een héél dun stroompje door de kwark, terwijl je blijft mengen (kan met een houten spatel, garde of mixer). Als je teveel toevoegt in één keer zal de kwark schiften. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet voor een minstens 3 uur in de koelkast.

  6. Na 3 uur is je taartje klaar om op te eten! Serveer eventueel met wat verse mango, een handje granola en wat geraspte kokos. Enjoy!


Vegan Shakshuka met boterbonen


Ingrediënten (2 personen)

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 1 blik boterbonen

  • 1 blik artisjok

  • 200 gram spinazie

  • C.a. 10 zongedroogde tomaten

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl gemalen komijnzaad

Om te serveren: (glutenvrij)stokbrood of een graansoort naar keuze

Bereidingswijze (20 minuten)

  1. Snijd de ui en pel de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui aan. Pers de knoflook uit en bak even mee.

  2. Laat de bonen en artisjok ondertussen uitlekken in een vergiet en voeg deze vervolgens samen met het korianderpoeder en komijnzaad toe aan de ui en knoflook.

  3. Bak ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en het blik gepelde tomaten toe.

  4. Tot slot voeg je de spinazie in delen toe totdat alle spinazie is geslonken. Schep regelmatig door en laat c.a. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Breng op smaak met peper & zout en serveer met stokbrood of een graansoort naar keuze.

  6. Geniet van deze heerlijke & makkelijke maaltijd!

Gepofte zoete aardappel met tempeh vulling


Ingrediënten (2 personen)

  • 2 grote of 4 kleine zoete aardappelen

  • 2 grote handen boerenkool

  • 150 gram kikkererwten (klein blikje)

  • 1 tl kerrie- of currypoeder

  • 1 tl gemalen komijnzaad

  • Handje pijnboompitjes

  • 150 gram tempeh

  • 1 limoen

  • 1 kleine ui of sjalot, fijngesneden

  • 1 el Tahin (sesampasta)

  • 2 el sojasaus 

  • 1 el ketjap 

  • 1 tl sambal

Bereidingswijze (50 minuten incl. oventijd)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en prik met een vork een aantal gaatjes in de schil. Leg ze, afhankelijk van de grootte, 40 - 50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken.

  2. Maak een marinade voor de tempeh door de sojasaus, ketjap, sambal en het sap van de helft van de limoen te mengen. Snijd de Tempeh in reepjes en meng die door de marinade. Zet een half uurtje weg in de koelkast. 

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. 

  4. Snijd de ui fijn en spoel de kikkererwten af onder koud water. Laat goed uitlekken. 

  5. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en bak hierin de ui aan. Voeg vervolgens de kikkererwten samen met het kerriepoeder en komijnzaad toe. Zet het vuur laag en schep gedurende 10 minuten regelmatig even om. Voeg na ongeveer 6 minuten de boerenkool toe.

  6. Meng ondertussen de tahin met het sap van de andere helft van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Blijft de dressing te dik? Voeg dan een scheutje water toe. 

  7. Bak de tempeh in een tweede koekenpan in een paar minuten goudbruin. Keer regelmatig om. 

  8. Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze in het midden open. Ze moeten helemaal zacht zijn! Vul de zoete aardappels met het kikkererwten mengsel en de tempeh. 

  9. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met de tahin dressing.


Ontbijttaartjes met een vulling van zoete aardappel

Ingrediënten 6 taartjes:

  • 150 gram havermout

  • 175 gram medjoel dadels

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • C.a. 25 ml water (klein scheutje)

Voor de vulling:

  • 1 medium zoete aardappel (c.a. 350 gram)

  • 2 el plantaardige yoghurt (Soya of kokos)

  • Sap van een halve citroen

Topping:

  • Blauwe bessen

  • Pure chocolade (het liefst 85%)


Bereidingswijze (20 min + 10 min oventijd)

1. Begin met de vulling. Schil de zoete aardappel en kook deze in c.a. 10 minuten zacht. Laat even afkoelen. 


2. Doe de zoete aardappel samen met de soya yoghurt en het limoensap in je keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa. Zet nu weg in de koelkast. 


3. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. 


4. Doe nu de dadels, havermout, bakpoeder, kaneel en een scheutje water in je keukenmachine of gebruik je blender. 


5. Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuten in de oven.


6. Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze daarna met de zoete aardappel vulling en versier met de blauwe bessen en gesmolten pure chocolade. Geniet ervan!


Romige smoothiebowl met kokosmelk en rode biet

Ingrediënten 1 bowl:

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 banaan in plakjes uit de vriezer (doe dit de avond van te voren)

  • 1 à 2 gekookte bieten


Toppings:

  • Blauwe bessen

  • Walnoten

  • Hennepzaad

Bereidingswijze (10 min)

1. Zorg dat je de banaan de avond van te voren al hebt ingevroren, let op: zonder schil en in plakjes! Doe deze alvast in de blender.

2. Snijd de bieten in stukjes en doe ze bij de banaan in de blender. Ik ging zelf voor 2 bieten, maar ik houd van de aardse smaak. Jij iets minder? Ga dan voor 1 biet. Doe nu ook de kokosmelk in je blender en meng tot een gladde smoothie.

3. Serveer de bowl met jouw gekozen toppings.

57 keer bekeken

©2020 door Yourmealplanners.nl. Met trots gemaakt met Wix.com