• Lucy

De ontstekingsremmende werking voeding

We hebben allemaal wel eens een periode waarin we ons minder fit en energiek voelen en dan is het fijn om jezelf een flinke boost te kunnen geven! Zeker in Corona tijd zijn we ons steeds meer bewust van een gezonde leefstijl en denken we vaker een een gezond immuunsysteem en het verhogen van je weerstand. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een extra vitaminen pilletje te nemen, maar denk ook eens aan ontstekingsremmende voeding die een hoop voor jouw weerstand en immuunsysteem kan betekenen!


In dit blog 3 recepten die jouw weerstand een flinke boost geven!


1. Kleurrijke lunchbowl met avocado & spinazie


Avocado bevat niet alleen gezonde vetten, maar heeft ook een ontstekingsremmende werking en zit boordevol vitaminen E. Je zult merken dat je huid gaat stralen en je een lang verzadigd gevoel hebt waardoor je eetlust wordt afgeremd.


Spinazie bevat onder andere omega 3 en antioxidanten die helpen om ontstekingen in het lichaam vroegtijdig aan te pakken. De combinatie van avocado en spinazie in dit lunch recept is een gouden combi die jouw weerstand zeker een flinke boost zal geven! Ook maken? Ga hier direct naar het recept.


2. Gember- kurkuma- wortelsoep met champignons


Gember en kurkuma, twee bekende ingrediënten als we het hebben over het boosten van je immuunsysteem. En niet zonder reden!


Gember bevat fenolen (carbolzuur) die een ondersteunende rol hebben bij het stoppen van een ontsteking.


Kurkuma is een natuurlijk antibioticum, werkt antibacterieel, schimmeldodend en weerstand verhogend. Kurkuma wordt helaas niet goed in het lichaam opgenomen, maar dit verandert als je gelijktijdig zwarte peper en wat olijfolie toevoegt.


In dit soeprecept wordt de combinatie gemaakt van gember, kurkuma, olijfolie en zwarte peper en heb je dus een geweldige soep voor als je jezelf wat minder fit voelt. Her recept vind je hier.


3. Groene smoothiebowl met spinazie, mango en verse munt


Je dag starten met groenten doet veel voor je energieniveau voor de rest van je dag. Je lichaam neemt de vitaminen en mineralen gedurende de dag op waardoor je zult merken dat je minder schommelingen hebt in je bloedsuikerspiegel. De combinatie met verse kruiden en vers fruit maakt dat je met deze bowl je dag begint met een serieuze energieboost! Hier vind je het recept!


Een reset voor lichaam & geest

Vind je dit een interessant onderwerp en zou je jouw immuunsysteem een volledige reset willen geven? Bekijk dan zeker ook eens mijn Holistische Detox pakket. We starten 20 april 2021 met een nieuwe groep!


Kleurrijke lunchbowl

Ontstekingsremmende wortelsoep met kurkuma en gember

Groene smoothiebowl met spinazie, mango en verse munt


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven