• Lucy

Makkelijke en gezonde ontbijt inspiratie

Een gezond ontbijt ingewikkeld? Zeker niet! Ik heb zelf een grote liefde voor het ontbijt, overgenomen van mijn moeder die ons niet zonder ontbijt de deur uit liet gaan. Inmiddels ben ik het ontbijt meer gaan loslaten omdat intermittend Fasting mij ook ontzettend goed bevalt, maar ook dan heb ik altijd zin in iets van ontbijt!


Mijn ontbijt is dan wat later in de ochtend waardoor mijn lunch vaak wat dichter op mijn ontbijt valt. De ontbijtjes die ik dan neem lichter en mijn lunch uitgebreider. Een stuk (gebakken) fruit, een beetje kokoskwark, notenpasta en wat noten en zaden en ik ben al snel verzadigd.


En dat hoeft zeker niet saai te zijn! In dit blog deel ik drie heerlijke, makkelijke ontbijt recepten boordevol voedingsstoffen en bomvol verrassende smaak combinaties. Ik laat je zien dat je met een aantal goede basis ingrediënten drie verschillende ontbijt gerechtjes op tafel zet.


Mijn tip? Zorg voor een goede basis voorraad met voedzame producten zonder toegevoegde suikers. Bijvoorbeeld 100% pindakaas, cashewnotenpasta, geroosterde hazelnoten, walnoten, pompoenpitten en geroosterde kokos. Zelf ben ik sinds kort helemaal fan van de webshop van Kazidomi waar je kiest uit producten die goed zijn voor jezelf en het milieu. Ideaal!


1. Fris ontbijt met grapefruit en kokosyoghurt


Een ontbijt dat je in vijf minuten klaarmaakt. Wat heb je hiervoor nodig?


- Halve grapefruit

- 2 el dikke kokoskwark

- 1 tl cashewnotenpasta

- Handje geroosterde hazelnoten of walnoten

- Geroosterde kokos

- Verse munt (optioneel)


Het enige wat je hoeft te doen is de grapefruit schillen en in stukjes te snijden en vervolgens mengen met de andere ingrediënten. Een heerlijke frisse en makkelijke start van de dag!2. Romige smoothiebowl met broccoli


Wat doe je met de andere helft van de grapefruit? Daar maakte ik de volgende dag een heerlijke smoothiebowl van!


Wat heb je nodig?

- 50 gram (bevroren) broccoli

- 70 ml kokosyoghurt

- Halve grapefruit

- 1 tl cashewnotenpasta

Topping: geroosterde hazelnoten, geroosterde kokos, verse munt en blauwe bessen


Wat moet je doen?

Alles goed blenden in je blender en versieren met de toppings. Easy does it!3. Makkelijke smoothie met kokosyoghurt


Wil je nog iets lichters dan de smoothiebowl van hierboven? Maak er dan een smoothie van! Gebruik 50 ml kokosyoghurt in plaats van 75 ml en verder alle bovenstaande ingrediënten van de smoothiebowl. De toppings kun je weglaten of mee blenden in de smoothie. Voeg eventueel een scheutje water toe als je smoothie te dik blijft. Easy does it!


Wist je trouwens dat het heel goed is om rauwe broccoli te gebruiken? De vitamines en mineralen zijn dan op zijn best!


Hopelijk heb jij iets aan deze makkelijke en gezonde ontbijt inspiratie! Voel je vrij om een comment achter te laten! Liefs Lucy
Ps. Ben jij ook benieuwd naar de producten van Kazidomi? Met de code YOURMEALPLANNERS21 profiteer je van € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven