• Lucy

Koolhydraatarme courgette spaghetti


Koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch, voedzaam, boordevol groenten, een recept waarvan ik alleen maar kan zeggen: zet hem op je boodschappenlijst!


Dit gerecht is ontzettend leuk om te maken doordat je op een geheel andere manier aan de slag gaat met een 'pasta' recept. Zelfgemaakte pesto op basis van doperwten en pistachenoten, courgette als vervanger van pasta, parmezaanse kaas.. Allemaal pure ingrediënten waar je dit heerlijke bordje geluk mee op tafel tovert!


Koolhydraatarm eten en kinderen

Eten er kinderen mee? Dan zou ik aan deze pasta zeker ook een portie volkoren pasta toevoegen. De doperwten zijn zoet van smaak waardoor kinderen de pesto vaak wel kunnen waarderen, maar voor de nodige vezels en koolhydraten voor kinderen zou ik zeker aanraden om pasta toe te voegen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor penne of een andere variant.


Koolhydraatarm en sporten

Ook voor de sporters onder ons zou ik zeker aanraden om extra koolhydraten toe te voegen. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe fanatiek je hebt gesport en hoe je volledige voedingspatroon er gespreid over de dag uit ziet. Zelf voeg ik altijd een portie pasta of geroosterde zoete aardappel toe als ik een rondje op de racefiets heb gereden of een lange afstand heb hardgelopen. Ook de zoete aardappel kan ik echt aanraden! Kies vooral bewust de voeding waar jouw lichaam behoefte aan heeft!


Benieuwd naar het recept?


Glutenvrije en koolhydraatarme courgette Spaghetti0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven