• Lucy

Koolhydraatarm courgettebrood

Bijgewerkt op: feb 10

Een koolhydraatarm brood gevuld met groenten, zachte geitenkaas en dille. Een gezond en voedzaam recept dat perfect past in een gevarieerd en gebalanceerd weekmenu. Het ideale is dat je hem super snel in de oven hebt staan, dit brood hoeft namelijk niet te rijzen! En je kunt hem makkelijk in plakjes invriezen zodat je op hectische momenten snel een voedzame lunch op tafel tovert. Ook heerlijk als broodje bij een warme kom soep.Hormoonbalans

Met dit recept kwam ik in aanraking omdat ik meedoe met de zogenaamde Swiepswoepswap van Mandy and More. Dit keer mocht ik aan de slag met de recepten van voeding & hormoon expert Karin ofwel Miss Nutrition.


Dat dit een match made in heaven was bleek wel toen ik op haar feed en website terecht kwam en zat te speuren in haar recepten, wat een heerlijkheid!


De keuze was snel gemaakt, ik ging aan de slag met het koolhydraatarme courgettebrood. Zelf mijd ik koolhydraten trouwens zeker niet, ze zijn onmisbaar voor een gebalanceerd en gezond voedingspatroon.


Maar voor mijn hormoonbalans weet ik inmiddels wel dat ik in sommige fases van mijn cyclus beter wat rustiger aan kan doen op verschillende vlakken, waaronder ook met het eten van te veel koolhydraten.


Koolhydraten zorgen ervoor dat je veel insuline aanmaakt. Een gevolg is een onregelmatige bloedsuikerspiegel met sterke hongergevoelens tijdens bloedsuikerdips. Voor mij betekend dit dat als ik te veel koolhydraten eet in de laatste fase van mijn cyclus (luteale fase) ik me opjaagt, onzeker en ontzettend emotioneel voel. Vroeger werd ik echt evil 😈


Een koolhydraatarme recept is hier in die fase altijd erg welkom! Zo ook dit heerlijke courgettebrood waar ik mijn eigen draai aan gaf door wortel toe te voegen en te kiezen voor de combinatie dille & geitenkaas. Ik vind hem zelf onwijs goed gelukt!


Ga je aan de slag met dit brood dan vind ik het super leuk om te horen wat jij ervan vind! Je kunt altijd een berichtje achterlaten.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven