• Lucy

Kerstontbijt! Feestelijke chocolade pannenkoeken

Bijgewerkt op: feb 10

Een heerlijke stapel pannenkoeken op de ontbijttafel tijdens de feestdagen? Ik zeg er geen nee tegen! Perfect om met het hele gezin te delen en zo krijgen ook de kids toch nog wat veggies binnen zo tussen al het snoepen door. De ideale oplossing!


De pannenkoeken zelf bestaan voornamelijk uit langzame koolhydraten en dat is ook zeker tijdens de feestdagen alleen maar fijn! Deze koolhydraten vertragen de opname van glucose en zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En een constante bloedsuikerspiegel geeft een lekker fit gevoel! Voedingsmiddelen met langzame koolhydraten zijn havermout, de meeste groente, fruit, peulvruchten en alles van volkorenmeel. Deze voeding bevat vaak ook veel voedingsvezels en ook die zijn gezond. Vezels verminderen de bloedsuikerpieken en geven snel en lang een verzadigd gevoel. Gevolg: minder snacken tussendoor!


Je kunt zelf variëren met verschillende toppings. Denk bijvoorbeeld aan (kokosyoghurt), vers rood fruit en kokosrasp. En vergeet zeker niet wat pure chocolade te smelten en heerlijk over je pannenkoeken te laten druppen.


Een perfecte balans dus tussen optimaal genieten en goed voor je lichaam zorgen. Ik zeg: go for it en enjoy!#kidsproof #kerstrecept #ontbijtrecept #gezondontbijt

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven