• Lucy

Is gezond eten duur?

Een veelgestelde vraag! Ik krijg hem zelf ook regelmatig gesteld.. maar Lucy… Hoe jij eet is toch echt heeel duur?! Dat heb ik er echt niet voor over hoor..


En uiteraard ontkracht ik dat altijd want ik geloof daar echt niet in!


Natuurlijk is een biologische paprika duurder dan een niet biologische, maar niet alle producten hoef je, wat mij betreft, biologisch te kopen. In dit blog geef ik je vijf handige tips om te besparen op je boodschappen en natuurlijk mogen de gezonde budget recepten ook niet ontbreken. Er zijn namelijk flink wat gezonde gerechten te bedenken die je met een paar budgetproof ingrediënten op tafel tovert!


Zo maak je voor een paar euro een flinke pan linzen- of doperwtensoep. En voor een pak havermout hoef je je hand ook echt niet om te draaien.

Je tovert in een handomdraai een heerlijk ontbijt op tafel met wat havermout, appel, wortel en 100% pindakaas. Gezond, voedzaam en vooral heel erg lekker!Pasta boordevol groenten, een shakshuksa boordevol groenten of een stamppot met zoete aardappel? Allemaal mega gezond en boordevol vitaminen en mineralen én je zet ze voor een kleine prijs op tafel. Deze gerechten bewijzen dat gezond eten echt niet duur hoeft te zijn! Je vind deze recepten allemaal in onze receptenapp.

Natuurlijk zijn er ook noten, zaden en pitten nodig voor een gezond voedingspatroon. Maar als je deze in grote hoeveelheden koopt en bij voorkeur bij een Turkse winkel (eventueel rooster je ze zelf en breng je ze op smaak met diverse kruiden) hoeft ook dit geen probleem te zijn.


En wat denk je van deze romige linzensoep?

Eten met seizoen

En tot slot, eten met het seizoen, een om ook zeker niet te vergeten als het gaat om het besparen van geld op boodschappen! Ik heb zelf in de winter ook echt geen behoefte aan een mango en eet dan veel liever een appel of een peer. Als je kijkt naar welke producten er volop in het seizoen zijn zul je ook al snel merken dat ze een stuk goedkoper zijn!

In mijn nieuwe woonplaats vind ik het heerlijk dat alle groenten vers van het land aan de weg verkocht worden.. Snijbonen voor 1 euro per zaak, een aubergine voor 50 cent, een grote flespompoen voor 1 euro.. Ik vind het heerlijk! Natuurlijk kost het iets meer tijd dan dat je alles in de supermarkt koopt, maar daar tegenover staat vaak ook weer een portie beweging en extra uitje! En dat laatste kunnen we denk ik allemaal wel gebruiken in Corona tijd.


Groene shakshuka


Omgaan met restjes

En natuurlijk helpt het ook om echt je restjes op te maken. Dus wees lekker creatief! Een halve wortel, courgette of zoete aardappel rasp je gewoon door je havermout. Heb je een restje chili over? Denk er dan eens aan om er een wrap mee te beleggen. Oh en wat doe je met overgebleven pasta? Bak er wat extra groenten bij, meng alles door elkaar in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas, mozzarella of burrata. Even in de oven en je hebt je restje omgetoverd in een nieuwe, voedzame maaltijd. Win win!


Mijn 5 tips op een rijtje:

  1. Plan je boodschappen. Ga dus niet zonder boodschappenlijst voor een x aantal dagen de supermarkt in.

  2. Koop producten uit het seizoen!

  3. Kies voor grootverpakkingen, zeker bij dure producten zoals noten, zaden en pitten.

  4. Wissel verse groenten en fruit af met diepvries producten.

  5. Maak je restjes op! Niet alleen goed tegen voedselverspilling, maar ook zeker voor je portemonnee 🤑

Mijn 5 budgetproof recepten op een rijtje:

  1. Soep! Zoals deze Frisse doperwtensoep met munt & de linzensoep van hierboven

  2. Shakshuka. Alle varianten en perfect om je restjes op te maken!

  3. Warme havermout met gebakken appel

  4. Stamppot met zoete aardappel

  5. Vegetarische sushibowl


Heb jij een favoriet budget recept of tip hoe jij goedkoop je boodschappen doet?


Ik ben benieuwd!


Liefs Lucy


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven