• Lucy

Glutenvrije pasta salade met zongedroogde tomaten tapenade

Deze vegetarische pasta salade is smaakvol, ontzettend gezond en helemaal niet ingewikkeld om te maken. Wist jij dat zongedroogde tomaten onmisbaar zijn in een vegetarisch dieet? Het is namelijk een geweldige bron van ijzer.


Om direct naar dit verrukkelijke recept te gaan klik je hier.


Zongedroogde tomaten tapenade

Als je minder vlees eet is het belangrijk om erop te letten dat je voldoende ijzer binnen krijgt. En wat de meeste mensen niet weten is dat zongedroogde tomaten maar liefst 9,2 mg ijzer per 100 gram bevatten. En dat is nogal wat!


Voor vrouwen wordt 16 mg en voor mannen 11 mg per dag aanbevolen. Met deze pasta krijg je al snel 40 tot 50% van de aanbevolen hoeveelheid ijzer per dag binnen!


Je maakt de spread met slechts een aantal ingrediënten en bewaard hem in een luchtdicht bakje in de koelkast. Je gebruikt een deel van de spread voor deze pasta salade en de rest smeer je de volgende dag op een boterham (met plakjes avocado helemaal verrukkelijk), meng door eens salade met gegrilde groenten en kikkererwten of serveer bij een borrel.


Het gluten- en lactosevrije zomer e-book


Het recept van deze pastasalade komt uit het gluten- en lactosevrije zomer e-book dat ik vorig jaar samen met Melissa van Lislovescooking maakte. In dit e-book vind je maar liefst 57 pagina's met vegetarische recepten voor een heerlijke zomer. Alle recepten zijn geschikt voor een glutenvrije en vegetarisch dieet. Denk aan borrel spreads, zomerse salades, luxe ontbijtjes voor op


vakantie dagen en natuurlijk mogen de BBQ recepten ook niet ontbreken.Glutenvrije, vegetarische pastasalade met zongedroogde tomaten tapenade


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven