• Lucy

Glutenvrije spinaziepannenkoek met hummus & avocado

Bijgewerkt op: feb 10

Deze spinaziepannenkoek heb ik jaren geleden ontdekt en is nog steeds, ik denk inmiddels al 8 jaar, een favoriete lunch of lichte avondmaaltijd en wordt maandelijks zeker een paar keer op tafel getoverd!


Wat mij betreft een super uitvinding doordat hij perfect te maken is voor 1 persoon, je kunt eindeloos variëren met het beleg, hij is ontzettend voedzaam, eenvoudig glutenvrij te maken en je krijgt een flinke portie groenten binnen!


Een pannenkoek met extra superkrachten door de toevoeging van rozenbottel


Aan deze variant voegde ik rozenbottel poeder toe die ik in samenwerking met Alpi Nature mocht uitproberen. Ook dit bleek een hit! Deze vitaminebom is rijk aan vitamine C, A, B1 en B2, het helpt je lichaam om afvalstoffen in de darmen te verwijderen en heeft een positieve werking op de spijsvertering.

En tot slot, niet de allerminste, rozenbottel bevat selenium dat een belangrijk mineraal is en je lichaam niet zelf kan aanmaken. Selenium fungeert als antioxidant en beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Helpt ook zeker bij de opbouw van een gezond immuunsysteem


Verschillende soorten beleg voor jouw power pancake

- Hummus, avocado, geroosterde kikkererwten, spinazie, paprika en walnoten

- Tempeh met gebakken champignons. Dit recept vind je in de receptenapp!

- Hummus, plakjes biet, feta, kiemgroenten en geroosterde pompoenpitten

- Voor de zoete trek: gebakken appeltjes met kaneel en pecannoten

- Zoete aardappelspread met rucola, gegrilde aubergine, feta en geroosterde pijnboompittenEn dan nu snel door naar het recept!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven