• Lucy

Glutenvrije pure chocolade zeezout cookies

Bijgewerkt op: feb 10

Ben jij ook dol op chocolade koekjes, maar ben je op zoek naar een variant die net wat gezonder zijn dan de varianten vol bloem en suiker? Dan heb ik een fantastisch recept voor je!


Ik maakte deze koekjes voor een vriendin die bij mij kwam logeren en wilde weer eens iets speciaals op tafel toveren, maar wel Lucy proof.. En dat betekend dat er glutenvrij gebakt moet worden. Ik ben nog niet zo een pro, maar ik vind het super leuk om mee te experimenteren!


Teffmeel

In mijn voorraadkast stond nog een pak teffmeel, teff is een graansoort dat van nature glutenvrij is, leek het mij leuk om daar mee aan de slag te gaan. Het resultaat in combinatie met een deel amandelmeel bleek goddelijk! Een perfecte structuur, luchtig en toch knapperig aan de zijkanten van de koekjes. Ik kan dus alleen maar zeggen een aanrader om ook eens mee aan de slag te gaan! Nog niet overtuigd? Gebruik dan iets meer amandelmeel, c.a. 100 gram en voeg daar 100 gram boekweitmeel aan toe. Zo blijven de koekjes glutenvrij.
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven