• Lucy

Gezonde ontbijt taart (Glutenvrij en plantaardig)

Taart voor het ontbijt? Met dit gezonde ontbijt taartje kan het prima iedere dag. De bodem is gemaakt van havermout, dadels en heerlijke kruiden. De vulling van plantaardige yoghurt en de topping van appel, kaneel en rozijnen maakt dit ontbijt feestje helemaal af.


Een gezond kwarktaartje, glutenvrij en vegan

Het was voor mij even wennen om een stevige kwarktaart te maken zonder gelatine, maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan de vegan vervanger: agar agar. De kunst bij het gebruik van agar agar is dat je het altijd eerst moet oplossen in vocht en daarbij goed moet blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Zodra je dit eenmaal door hebt werkt het eigenlijk hetzelfde als gelatine.


Gezonde kwarktaart, maar minstens zo lekker

Dit taartje is maximaal 3 dagen in de koelkast te bewaren, maar de kans is groot dat hij dat helemaal niet red! In huize van der Voort was hij binnen een dag op. Verder kun je lekker variëren met de bakvorm, groot klein, rond of vierkant, het kan allemaal! Wat mij betreft echt een perfect ontbijtje voor een mealprep.


Snel door naar het recept!




0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven