• Lucy

Een gezonde lunchsalade maken? Dat doe je zo!

Bijgewerkt op: feb 10


Om voldoende energie te behouden gedurende een werkdag is het belangrijk om aandacht te geven aan je lunch zodat je niet zwicht tijdens de welbekende 4-uurs dip en uiteindelijk in een nog grotere dip raakt. Wij helpen jouw om dit te voorkomen en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!


In een aantal eenvoudige stappen laat ik je zien hoe jij in een handomdraai een gezonde en voedzame lunchsalade voor jezelf bereid.


1. Kies een voedzame basis. Graanproducten lenen zich hier uitstekend voor, denk aan couscous, bulgur, quinoa of (zilvervlies)rijst, maar ook (zoete) aardappel werkt fantastisch.


2. Om body te geven aan je salade kies je een of meerdere soorten sla of bladgroenten. Rucola, veldsla en spinazie zijn mijn persoonlijke favorieten.


3. Voeg vervolgens groente toe! Varieer er lekker op los en ga vooral voor groente die jij lekker vind. En kies voor kleur! Door het toevoegen van kleur weet je zeker dat je een grote verscheidenheid aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt.


4. Kies vervolgens een half stuk fruit voor een lekkere frisse touch. Denk aan mango, aardbeien, appel of perzik.


5. Het allerbelangrijkste: een lekkere dressing! Zelf ben ik dol op een romige dressing op basis van pindakaas (100%), limoensap en sambal. Maar ik ga ook vaak voor simpel met een goede olijfolie en balsamicoazijn. Goede olijfolie brengt bij iedere salade naar een next level.


Wil je de voedzame salade op de foto maken of geïnspireerd raken door al onze salades en andere lunchrecepten? Download onze receptenapp via onderstaande link en je hebt onze recepten altijd bij de hand!

#lunch #voedzaam #recepten #gezondelunch #eten0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven