• Lucy

Een gezond & energiek leven, dat willen we allemaal wel! Maar waar begin je?

Bijgewerkt op: feb 17

Bij de voorraadkast! En de koelkast, vriezer en eigenlijk iedere plek in huis waar jij eten bewaard. Vandaag help ik je op weg met een handige voorraadlijst die je helpt bij het maken van gezonde(re) eetkeuzes.


Een gezond leven, wat houdt dat in?

Een gezond leven omvat veel meer dan alleen voeding.. bewegen, mindset, de hoeveelheid stress in je leven en slaap zijn allemaal mega belangrijke aspecten voor het hebben en behouden van een gezonde levensstijl en hiernaast speelt voeding een zeer belangrijke rol!


En ondanks het feit dat Corona verre van leuk is, is er wat mij betreft een groot voordeel. Mensen worden zich net wat meer bewust van hun levensstijl. En dat bewustzijn biedt mogelijkheden!


Mogelijkheden voor gezonde(re) eetgewoonten. Mijn omgeving verbaast zich altijd als ik na een lange werkdag de volgende dag weer met mijn geprepte lunch aan kom zetten of hoe ik het altijd voor elkaar krijg om ook zonder boodschappen een gezonde maaltijd op tafel te toveren..


Maar ik kan zeggen, dat kost mij dus echt totaal geen moeite. En dat komt vooral door een goed gevulde voorraadkast en een beetje creativiteit in de keuken.

Op de foto: Ik maakte van diepvries pompoen & kokosyoghurt spontaan deze goddelijke ontbijt toetjes. Recept vind je in de receptenapp


Hoe ziet jouw voorraadkast eruit?

De voorraadkast is toch wel echt dé start voor een gezonde levensstijl. Als je daar op terug kunt vallen dan is de kans zoveel groter dat je niet (terug) valt op ongezonde eetgewoonten. Natuurlijk speelt ook de koelkast en vriezer een rol. Daarom hieronder een handige boodschappenlijst voor een gezonde voorraad en een aantal recept tips die je makkelijk maakt met producten uit de voorraadkast. Hopelijk heb je hier iets aan!En wat als je al het voorbereidende werk hebt gedaan? Dan ga je lekker aan de slag met onderstaande gerechten!


  • Warme havermout ontbijtjes en overnight oats

  • Pancakes! Yes alle variaties zijn mogelijk, van banaan- ei pannenkoeken tot mega healthy varianten met bietjes & wortel

  • Mugcakes

  • Toast met gezond beleg. Denk aan hummus met eieren, avocado geprakt met wat kwark of pindakaas met banaan

  • Shakshuka met restjes of diepvries groenten. Wat restjes groenten, gepelde tomaten, eieren, bonen en gedroogde kruiden en je bent al een heel eind op weg naar echt comfort food

  • Roereieren. Mijn to go lunch als ik niet zoveel in huis heb, maar wel echt even body nodig heb, bijvoorbeeld voor of na een sportles. Ik roer een paar eieren met wat amandelmelk, peper en zout los. Snijd wat ui en cherrytomaten en hoppa de eieren in de pan. Misschien vind ik nog wat avocado of feta en huis en mijn lunch of lichte avondmaaltijd is geweldig.

Voor de recepten kijk je snel in de gratis receptenapp.


Succes & Enjoy!Friendly reminder: het aanpassen van je eetgewoonten gaat niet vanzelf!

Alle aanpassingen, op ieder niveau, kosten tijd en moeite om ze jezelf eigen te maken. Je zult er dus echt wel even aan moeten wennen om de voorraadkast goed bevoorraad te houden en andere keuzes te maken voor het ontbijt, lunch en diner. Houd in je achterhoofd dat de ene dag een stuk beter gaat dan de andere dag, maar je zult merken dat als je kleine stapjes zet er sowieso op de langere termijn een stijgende lijn inzit! Het bereiden van maaltijden wordt steeds makkelijker en je wordt zelf creatiever in hoe je omgaan met restjes.

En natuurlijk gaat soms ook gewoon niet zoals gepland! Afgelopen week vergat ik mijn heerlijke bonensalade uit te koelkast mee te nemen naar werk en greep ik dus mis.. Natuurlijk baalde ik van mezelf, maar de oplossing was dichtbij. Ik scheurde even naar de AH voor een kant-en-klare quinoa salade en dat deed the trick. Geen kant-en-klare salades van collega's, maar een oplossing waar ik zelf echt nog blij van werd!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven