• Lucy

Gevulde avocado's met Hüttenkäse en appel

Deze gevulde avocado’s zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens geweldig lekker! En dat avocado's gezond zijn weten veel van ons, maar weet jij ook waarom precies? Een aantal leuke feitjes op een rij!


Waarom zijn avocado's gezond?

Avocado’s bevatten een indrukwekkende hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten. Waaronder verschillende vitamine B, E & K, ijzer, zink, fosfor. Belangrijke voedingsstoffen voor een vegetarisch voedingspatroon.


Is avocado nou echt een dikmaker?

Nee! Of nou ja, maar dit eigenlijk bij al het eten, van avocado's word je niet dik zolang je er niet TE veel van eet. Een avocado is een calorierijke groente en bevat vet, maar door de enkelvoudig onverzadigde vetzuren oftewel gezonde vetten, zul je merken dat het eten van een avocado zorgt voor een lang verzadigheidsgevoel. Hierdoor heb je minder de neiging om te gaan snacken en komt je spijsvertering tot rust tussen maaltijden in. De vetten, vezels en eiwitten helpen je lichaam juist om je verteringssysteem aan te zetten waardoor je juist het tegenovergestelde bereikt: een goede spijsvertering in combinatie met voldoende beweging kan uiteindelijk zorgen voor gewichtsverlies.


Avocado's zijn goed voor de hersenen!

Het eten van avocado's zet je hersenen als het ware aan. Dit komt door de vitamine E en, ook weer, de gezonde vetten. Beide dragen bij aan een gezonde werking van je brein en je geheugen. Onze hersenen hebben namelijk vetten nodig om te functioneren!


Het recept: gevulde avocado met Hüttenkäse & appel

Het romige van de avocado gecombineerd met het frisse van appel, bieslook en Hüttenkäse is geweldig. Om het helemaal af te maken voegde ik er een snufje kaneel, appelazijn en voor de eiwitten geplette kikkererwten aan toe.

Hiermee is dit recept de perfecte combinatie van gezonde vetten, eiwitten & koolhydraten. Heerlijk als lunch of voorafje!

Het toevoegen van azijn aan een gerecht

In een online meeting met de masters onder de azijnbrouwers, Tromp en Rueb, leerde ik dat azijn smaken van een gerecht naar boven haalt en voeding over het algemeen lichter verteerbaar maakt. Super interessant en in dit geval helemaal waar: de azijn zorgt ervoor dat de verschillende smaken nóg meer tot zijn recht komen!


Kan jij ook niet wachten om aan de slag te gaan? We gaan snel door naar het recept!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven