Food for the soul

Zorg goed voor jezelf! Veelgehoorde en goedbedoelde woorden, maar hoe doe je dat, goed voor jezelf zorgen?

Ik denk dat het begint door de tijd te nemen om even stil te staan bij jezelf.. Waar heb ik behoefte aan? Wat heeft mijn lichaam nodig? Om te intentie te hebben om te luisteren naar je lichaam en gedachtes.

Jezelf voeden met dingen waar hij op dat moment behoefte aan hebt. Met zowel voeding als je omgeving.

Maar hoe doe je dit? Hoe voed je jouw lichaam? Door alleen maar salade en fruit te eten? En naar binnen keren, stilstaan, luisteren naar mijn lichaam.. Moet ik dan gaan thuis op een matje gaan mediteren?

Zeker niet.

Voedende en ondersteunende voeding

Je lichaam voeden is op zoek gaan naar passende voeding. Een mooie start is om een combinatie te maken van koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze combinatie zal ervoor zorgen dat je een goed en gevuld gevoel hebt na het eten. Geen opgeblazen of gejaagd voel, maar juist een voldaan gevoel en meer rust. Deze rust werkt ook door in je geest.

En daar vind je meteen de eerste connectie tussen Body & Mind. Voeding doet zoveel meer dan alleen zorgen dat je gevuld bent en weer door kunt gaan…

Naar binnen keren

Moet je om naar binnen te keren stil zitten en mediteren? Wat mij betreft zeker niet! Denk aan een wandeling in de natuur of door je handen op je hart te leggen. Dit kan op ieder moment van de dag, ook tijdens het werk, een gesprek of onder de douche. Je hoeft dus niet op een matje te zitten met je ogen dicht. Het kan altijd en op de manier die bij jou past.

Hopelijk mag ik met dit blog jou inspireren om jezelf te kans te geven om even stil te staan op momenten dat de wereld om je heen wel heel hard draait.

Hieronder vind je een heerlijk dagmenu en vijf fijne yogalessen.

Een dagmenu voor Body & Mind

De recepten hebben een mooie combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten en zitten boordevol vitaminen en mineralen. vind je de recepten in de receptenapp.

Ontbijten met fruitige eieren

Lunchen met pindasoep.

Buddah bowl met tempeh & romige tahin dressing

Mijn 5 favoriete yogafilmpjes voor thuis

  1. Luchtige grounding practice van Adriene 30 min. Adriene geeft deze les op een luchtige manier en toch sta je na deze practice weer volledig in contact met jezelf.
  2. Yin yoga en meditatie van Irene Sportel 60 min. Een heerlijke les voor het opzoeken van verstilling. Na deze les voel ik me altijd herboren en vol nieuwe inspiratie!
  3. Yin yoga & ochtendmeditatie (15 min) van Irene 15 min. De ideale start van een drukke werkdag. Na een start met deze sessie kan ik gedurende dag zoveel meer aandacht geven aan de dingen die ik ‘moet’ doe.
  4. Ochtendyoga voor een heerlijke start! 30 min. Heerlijke start van je dag met beweging, stretching & verstilling. Niet makkelijk, niet te moeilijk, perfect!
  5. Energieke Flow practice voor ieder moment van de dag 45 min. Get your energy back! Perfect voor momenten dat je even geen energie hebt en wel een opkikker kunt gebruiken.

1 comment

Recente berichten

One thought on “Food for the soul

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *