Eieren pocheren

Als ik ergens ga lunchen waar toast met gepocheerd ei op de kaart sta dan hoef ik eigenlijk niet meer verder te kijken, ik vind dat zoooo lekker! En al helemaal in combinatie met avocado, echt mij mag je er voor wakker maken!

Maar een ei thuis pocheren? Dat had ik nog nooit gedaan! En waarom eigenlijk niet? Ik dacht altijd dat het onmogelijk was om zelf ei te pocheren..

Tot ik voor een onwijs leuke opdracht voor Blije Kip Eieren thuis aan de slag ging met het pocheren van eieren. Het bleek helemaal niet zo ingewikkeld en het resultaat: net zo hemels als in een restaurant!

Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Lees snel verder!

Toast met avocadospread & gepocheerd ei

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 sneden volkoren of glutenvrij brood
  • 1 avocado
  • 2 el (lactosevrije)kwark
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • Snufje paprikapoeder
  • 2 eieren
  • Flinke scheut natuurazijn
  • Waterkers, naar smaak

Nodig: staafmixer

Bereidingswijze avocadospread

  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe deze samen met de avocado, kwark, het limoensap en paprikapoeder in de beker van je staafmixer. Meng tot een gladde spread.

Eieren pocheren

Nu komt het leuke! We gaan eieren pocheren..

  1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat het water wel blijft koken. Voeg nu een scheut azijn toe.
  2. Roer met een lepel in de pan zodat er een draaikolk ontstaan. Roer redelijk hard want als je stopt met roeren moet het water nog wel door blijven ‘draaien’.
  3. Sla nu voorzichtig een ei stuk en laat die in de draaikolk van het water glijden. Zet nu de timer op je telefoon voor 3 minuten. Dan heb je een heerlijk zacht gepocheerd ei! Zorg er wel voor dat het water zachtjes blijft koken.
  4. Zet ondertussen een bord klaar en leg hier keukenpapier op. Schep het ei voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier.
  5. Herhaal dit met het andere ei.

Finishing touch

Toast je boterhammen in een broodrooster, besmeer met de avocadospread en leg er het gepocheerde ei op. Snijd voorzichtig open! Bestrooi met wat vers gemalen zwarte peper en waterkers.

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *