• Lucy

Mijn eerste ervaring met detoxen + vegan dagmenu

Bijgewerkt op: feb 10

De maand oktober was voor mij best een stressvolle maand. Ik had flink wat werkdruk en daarnaast was mijn hoofd met hele andere dingen bezig. Ik had keuzes te maken op het gebied van werk en ik voelde aan alles dat ik knopen door moest gaan hakken, maar ik wist nog niet zo goed waar en hoe.

Eind oktober had ik via Instagram contact met Liesbeth Booij. Wij kennen elkaar al een tijdje en Liesbeth vroeg mij of ik mee wilde doen met haar 10 daagse Detox Boost. Een programma waarmee je jouw lichaam in 10 dagen gaat reinigen en ontgiften.

De timing klopte perfect! Aan alles voelde ik dat ik juist in de periode waarin ik zat extra tijd aan mezelf moest gaan besteden. En aangezien mijn hormonen altijd wel wat extra aandacht kunnen gebruiken was het al snel duidelijk dat ik maar al te graag mee wilde doen met haar programma!
Hoe werkt de Detox Boost precies?

Je bouwt af naar een volledig vegan dieet, eet minstens 80 procent van de groenten biologisch, doet aan intermittent fasting, in dit geval in een tijdsblok van 10 om 14 uur, je eet 10 uur wel en 14 uur niet. En tot slot beweeg je iedere dag minstens een uur en sport je gedurende de 10 dagen 2x minstens 30 minuten intensief. Hiernaast wordt je lichaam ondersteunt met drie voedingssupplementen per dag en een groene juice in de ochtend. Die laatste is overigens echt hartstikke lekker!

Wat kan het je brengen?

  • Een versterkte darmflora

  • Meer energie

  • Een fitter gevoel

  • Verbeterde hormoonbalans

  • Een mooiere huid

  • Tot 4 kilo gewichtsverlies

Voor mij persoonlijk waren het versterken van mijn darmflora en het verbeteren van mijn hormoonbalans de voornaamste doelen.

Het begin

De start was even wennen. Ik dacht namelijk zelf dat ik echt heel veel groenten op een dag at, bij mijn ontbijt, lunch en de avondmaaltijd. Maar toen ik aan de slag ging met de recepten van de Detox bleek dat toch even anders. En omdat ik geen gewicht wilde verliezen hield ik ook nog eens de mannen porties aan.. Dit betekende nog meer veggies! De eerste dagen was het even wennen aan de hoeveelheid groenten en peulvruchten die ik naar binnen moest werken om een verzadigd gevoel te hebben en niet met een hongerklop wakker te worden ;) Maar gelukkig spoorde Liesbeth mij aan om echt te de tijd te nemen om alle groenten rustig te eten, waardoor ik al na een paar dagen door had wat voor mij de juiste hoeveelheden waren.

Innerlijke rust

Al na de eerste twee dagen merkte ik direct verschil in rust in mijn lichaam en dat werkte ook door in mijn mind. Bizar om te ervaren hoe snel die switch werd gemaakt.. Door de stress die ik de laatste maand had ervaren en het piekeren in mijn hoofd merkte ik dat ik ongemerkt sneller tussendoor iets ging eten. Niet ongezond, een handje noten hier, een stuk fruit daar… Maar mijn stofwisseling werd wel de hele dag aan gezet. En toen dat twee dagen even niet gebeurde merkte ik gelijk een verschil in mijn lichaam en dan vooral mijn darmen. In mijn ervaring bleek ook echt de verbinding tussen lichaam en geest doordat ik ook in mijn hoofd steeds meer tot rust kwam.

Struggles

Die zijn er ook zeker geweest! Vooral richting het einde van de detox had ik echt weer zin in een lekker stukje chocolade, een glas rode wijn, HUMMUS ;), maar ook zeker een lekker bordje pasta. Gelukkig ben ik mentaal wel zo ingesteld dat ik die 10 dagen dan echt wel door kan zetten…

En misschien geen echte struggle, maar ik moest echt continu plassen. En niet een beetje, maar liters! Ook gedurende de nacht. Ik ging 2 keer per nacht naar de wc en dan in de ochtend vroeg nog een keer… En dat is mijn huis best een dingetje want dat betekend de trap af naar beneden en naar een hele koude, niet geïsoleerde badkamer.. Haha dus ja, toch wel een struggle!

De baten

Voor mij was dit wel echt de hoeveelheid energie die ik bleek te hebben! En nu denken de mensen die mij een beetje kennen waarschijnlijk: nog meer energie? Onmogelijk!


Maar ja zo voelde het wel. Positieve energie, zin om aan de slag te gaan en een heldere blik op dingen. Ik heb mijn keuzes gemaakt om dingen te laten vallen en achter mij te laten en om nieuwe plannen te maken. Ik heb zelf het idee dat deze reset van mijn lichaam ook echt heeft geleid dot een reset van mijn mind.

En dan had ik ook nog een mooi ‘Aha’ moment!

Ik kan namelijk zonder eten!

Als in… Ik verander normaal echt in een heks als ik niet direct kan eten als ik trek heb, maar dat ik ook gewoon energiek, gezellig en leuk kan zijn zonder eten is een mooie ervaring om mee te nemen! Is toch ook gewoon weer een stukje mindset ;)

Hoe nu verder?

De eerste dagen na de detox dacht ik echt dat ik nog wel even door zou gaan met intermittent fasting en vegan food, maar in de praktijk liep dat toch een beetje anders.

Ik was ondanks dat ik dit niet als doel had wel afgevallen en merkte dat mijn lichaam daardoor wat was afgezwakt en naar eten hunkerde in de ochtend. De eerste dagen ben ik weer wat eerder gaan ontbijten en niet gaan bewegen op nuchtere maag. Na een paar dagen was weer helemaal hersteld en voelde ik me ook lichamelijk weer energiek.

De afgelopen week had ik best veel dingen gaande en ben ik regelmatig in gezelschap geweest met eten. Dat betekende een wijntje, kaasje en wat later aan het avondeten. Voor mij is dit ook zeker belangrijk want ik ben dol op het sociale aspect van eten!


Mijn intentie is om wekelijks 2 tot 3 dagen aan intermittent fasting te blijven doen en vaker te kiezen voor plantaardige voeding. Mijn darmen worden erg blij als ik de lactose wat vaker laat staan. Tot nu toe gaat dit goed en voel ik me nog steeds energiek en lekker ‘licht’.


En nu kan jij aan de slag!

Ben je benieuwd naar het programma van Liesbeth neem dan zeker een kijkje op haar website. Ik kan deze Detox Boost alleen maar aanraden!

Vegan dagmenu

En wil je gewoon lekker aan de slag met de recepten en een dagje ervaren hoe het is om vegan te eten? Ga dan zeker aan de slag met onderstaande recepten. Wie weet wat je allemaal al kunt ervaren en voelen in jouw lichaam.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven