• Lucy

Ayurvedisch pitta recept

Vuur en water, dat zijn de elementen die in Pitta aanwezig zijn. Met dit Ayurvedische recept breng je de Pitta in jou meer in evenwicht. Ben je nog niet zo bekend met Ayurveda en wil je daar meer over lezen? Lees dan eerst even dit blog: Ayurveda: Ben jij er al bekend mee?


Pitta balanceren met Rode biet & kokos


Ben je een vurig type die wel wat balans in zijn of haar leven kan gebruiken? Dan leent dit aardse gerecht de uitkomst. Om Pitta te balanceren is het belangrijk om te kiezen voor groenten die dicht bij de grond groeien, zoals, zoals biet, pompoen, zoete aardappel en courgette. Eet verder niet te pittig en heet, leg het accent op zoet, bitter en wrang en wees matig met olie.


Verder is het voor dit vurige type heel belangrijk om maaltijden niet uit te stellen en dus tijdig te eten. Intermittend vasten is voor mensen met overheersend Pitta dus niet zo een goed idee. Voel vooral wat voor jou fijn en natuurlijk aanvoelt.


Je kunt deze raïta geweldig combineren met deze groente curry of granen pannenkoekjes.


Het recept: Raïta van rode bietjes



0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven