• Lucy

3x winterse gerechten waarmee je heerlijk opwarmt!

Het koude winterweer van de afgelopen week vraagt om voedzame gerechten die je weer lekker opwarmen na een winterse wandeling. Deze gerechten warmen je op en geven je tegelijkertijd een heerlijk comfort gevoel.


In dit blog vind je drie gerechten die zowel voedzaam en gezond zijn als dat ze je voldoende energie geven voor een nieuwe koude winterdag!


  1. Winterse salade met zelfgemaakte pistache pesto

Deze salade is gemaakt met wintergroenten uit de oven gecombineerd met zoete dadels, frisse granaatappelpitjes en een home made pesto op basis van rucola & pistachenoten.


Wat mij betreft een geweldige combinatie! Je kunt deze salade maken als avondmaaltijd en van de leftovers geniet je de volgende dag als lunch.

In dit blog dat ik eerder deze winter schreef vind je het recept van zowel de salade als de zelfgemaakte pesto en neem ik je stap voor stap mee om te laten zien dat het niet ingewikkeld is om zelf pesto te maken!

2. Andijvie stamppot met balsamico champignons, een ouderwetse stamppot in een nieuw jasje!


Een ouderwetse Hollandse stamppot in een nieuw jasje. Een vegetarische variant met balsamico champignons om het vlees te vervangen. Klinkt een beetje gek? Dat is het ook! Maar zeker de moeite waard om eens te proberen!


3. Verwarmend ontbijt recept: Golden Milk Havermout


Ben jij bekend met de Golden Latte? Dit ontbijt is geïnspireerd op hét drankje van 2020, namelijk de Golden Milk Latte. Een verwarmend drankje gemaakt met kruiden zoals kurkuma en gemalen kardemom. Ik gaf er een draai aan en toverde het drankje om in een voedzaam ontbijt!


Door de toevoeging van de verschillende kruiden en de combinatie met (glutenvrije) havermout is dit ontbijt op meerdere gebieden bevorderend voor een optimale gezondheid! De kruiden in het ontbijt zorgen voor een ontstekingsremmend effect, zijn goed voor de spijsvertering, bloedsuikerspiegel verlagend en bom vol antioxidanten! Oh en niet te vergeten: dit ontbijt is ook nog eens ontzettend goed voor je humeur!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven