• Lucy

1x koken, 2 keer eten: Vegetarische Teriyaki ovenschotel met tofu

Een nieuw recept in de rubriek 1x koken, 2x eten. Zelf ben ik hier echt groot fan van!


Ideaal op werkdagen zodat je met een keer koken twee dagen een gezonde maaltijd op tafel tovert. Vooral dag 2 is ideaal voor op drukke dagen.


Dit recept uit de oven geeft je ook nog eens de ruimte om tijdens de oventijd alvast het huis op te ruimen, een wasje in te zetten, een sport- of yogales te doen, heerlijk chill een boekje te lezen of lekker in alle rust tijd door te brengen met de kids.

Direct door naar het recept? Klik dan hier.

Ovengerechten als ideale mealprep

Het gerecht is voedzaam en ontzettend smaakvol. Mijn broers, beide geen groot fan van groenten, hebben genoten en noemde het een een soort warme sushibowl.. Wat dit betekend? Dat het gerecht erg goed in de smaak viel!

Dit is ook een ideaal recept om al eerder op de dag te maken. Je kunt hem namelijk laten nagaren in de oven zodat de smaken nog meer kunnen intrekken. Dus heb je op een thuis werkdag tijdens je lunchpauze even tijd om dit recept de oven in de schuiven dan is hij tijdens de avondmaaltijd nog smaakvoller.
1x koken, 2x eten

Zoals gezegd, ik ben fan van dit principe en pas het regelmatig toe. Ik maak dan een grote portie en geef op dag 2 een eenvoudige twist aan de maaltijd waardoor het toch voelt als een andere maaltijd. Ik maakte bijvoorbeeld van de vulling van de gevulde zoete aardappels een remake door er een stampot met tempeh van te maken en dit Mexicaanse eenpansgerecht toverde ik om in een voedzame maaltijdsalade.


Je vind deze recepten in de receptenapp door te zoeken in de diner recepten op het ingrediënt, de naam van het recept of 'dag 1' of 'dag 2'.


Op dag 2 pas je het gerecht aan naar de hoeveelheid die je nog over hebt van dag 1. Zo had ik bij dit recept voldoende om er voor 2 personen een heerlijke maaltijdsalade van te maken, maar als je iets minder over hebt vul je er een wrap mee of je bakt de groenten in een wok met geklutste eieren erdoor.


Nieuwsgierig geworden?


Het recept: Vegetarische teriyaki ovenschotel met tofu
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven